A, SAD PROTIV DEMONA Novakovo skidanje kletve i mučenje koje je želeo

07:00 | 12-04-2024

Sportski pogled 0

Jedna kletva je skinuta, vreme je da se skine i druga

Novak Đoković
EPA

Italijan je konačno pao, Novak Đoković je u četvrtfinalu Monte Karla!

Novak je poslednja dva poraza ove godine doživeo od italijanskih tenisera. Najpre ga je u polufinalu Australijan opena savladao Janik Siner, a onda i Luka Nardi u trećem kolu Indijan Velsa. Još jedna eliminacija od Italijana i to Lorenca Muzetija koji ga je pobedio u trećem kolu Monaka prošle godine, bilo bi previše.

Đoković je u drugoj rundi deklasirao Romana Safijulina (6:1, 6:2), ali se znalo da ga protiv Muzetija čeka mnogo teži posao.

Ma koliko nekome paradoksalno zvučalo, Novaku je sada mučenje potrebno, što je uostalom i sam rekao posle duela. Od velike važnosti je da što više vremena provede na terenu kako bi uhvatio ritam, da bude na testu, kako fizičko, tako i mentalno. Više će mu značiti ovaj trijumf u kom se izdigao nakon što je pretrpeo rani brejk, nego onaj protiv Rusa u kom je izgubio tek tri gema. Nije blistao, a našao je način da pobedi i to mnogo znači na planu samopouzdanja.

Sve to sadržao je meč protiv Lorenca. Nervozno, tačnije stegnuto je krenuo Novak. Mučio se u nekoliko navrata da dođe do daha, pošto se igralo po velikoj vrućini. Imao je Museti 4:3 i 40:0, a onda se "upalila vatra". Publika je isprovocirala Đokovića i bilo je to njegovo pokretačko gorivo. 

Uspeo je da vrati brejk, a kasnije dođe i do seta. 

U drugom je bilo mnogo lakše, mada je i u njemu dosta oscilirao, ali nije upao u veće probleme, već je relativno rutinski priveo set kraju.

Sada ga čeka Aleks De Minor, Australijanac koji je na putu do četvrfinala izbacio Stena Vavrinku, Talona Grikspura i Alekseja Popirina.

Đoković i popularni Demon su se sastali dva puta i 1:1 je u pobedama. Novak je slavio prošle godine u osmini finala Australijan opena, ali mu se De Minor revanširao ove godine na Junajted kupu.

Australijanac ima 25 godina, 11. je na ATP listi i šljaka mu nije omiljena podloga. Vreme je da se Novak plasira u prvo polufinale Monte Karla još od 2015. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading