HAOS U REDOVIMA RIVALA SRBIJE Selektor Engleske otpisao veliku zvezdu, igrači napravili pobunu

09:44 | 07-06-2024

EP2024 0

Problemi pred start Evropskog prvenstva.

Džek Griliš
Tanjug/Ap

Fudbalska reprezentacija Engleske prvi meč na Evropskom prvenstvu igraće protiv Srbije 16. juna u Gelzenkirhenu. Najveći favorit za osvajanje titule Starog kontinenta, ipak, neće u idealnoj atmosferi dočekati duel sa "orlovima".

Naime, kako pišu engleski mediji nastala je pobuna među igračima nakon što je selektor Geret Sautgejt odlučio da otpiše Džeka Griliša i ne povede ga na EP.

- Svi igrači su vest prihvatili sa poštovanjem. Svi veruju da treba da budu u timu i igraju, ali neki su imali bolje sezone, posebno u poslednjih šest meseci. Što se tiče napada, blagosloveni smo na tim pozicijama. Bilo je teško odlučiti, a sve odluke donete su kroz brojne razgovore i analize stručnog štaba. Stojimo iza naših odluka, jasno nam je da smo mogli da izaberemo i neke druge igrače, žao mi je što sam morao da im saopštim tužne vesti - izjavio je selektor nakon saopštavanja 26 putnika za Nemačku.

Džek Griliš Tanjug/Ap
 

To što Griliš neće biti u avionu za Nemačku teško je palo igraču Arsenala Deklanu Rajsu.

- Teško mi je, njih dvojica (Griliš i Medison) su mi najbolji prijatelji u reprezentaciji, sa njima provodim najviše vremena. Nije prijatno videti da neće putovati sa nama, iako su oni ostali pozitivni i poželeli nam sreću u Nemačkoj. Jasno je da su obojica razočarani što nisu u timu, ali smo kao grupa veoma jedinstveni i svi igrači koji neće biti sa nama na turniru poželeli su nam sreću i pružili podršku - izjavio je Rajs.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading