ALBANSKI ĆE BITI NAŠ NACIONALNI JEZIK Džaka i Šaćiri prave haos pred EURO

18:24 | 07-06-2024

EP2024 2

Švajcarska ili albanska reprezentacija?

printscreen

Selektor Švajcarske Murat Jakin našao se na udaru tamošnjih novinara posle saopštavanja konačnog spiska reprezentativaca za Evropsko prvenstvo, a sve zbog činjenice da glavnu reč ponovo vode igrači albanskog porekla.

Naravno, u centru pažnje su Granit Džaka i Dđerdan Šaćiri koji su godinama unazad glavne zvezde "sajdžija", a tako će biti i ovoga puta.

Obojica redovno ističu albansko poreklo (rodom su sa Kosova). Između ostalog, sećamo se svi napravljenog haosa u meču sa Srbijom zbog provokatorskih proslava golova uz albanske simbole. Uz njih, deo EP će biti i sunarodnik Ardon Jašari.

Zato je švajcarski stend-ap komičar Jozo Brika na konferenciji za medije pitao Jakina da li je ekipa „konačno dovoljno albanska?“.

Albanski će u jednom trenutku postati peti nacionalni jezik u Švajcarskoj - uz ironični osmeh je odgovorio Jakin, selektor čiji su koreni iz Turske.

Zatim je ozbiljnije obrazložio.

Ne pravim nikakve razlike. I ja sam odrastao u sredini sa različitim nacionalnostima. U sadašnjoj generaciji imamo dobre igrače koji dolaze iz Albanije i sa tkz. Kosova. U svojoj trenerskoj karijeri sam uvek imao različite kulture - poručio je Jakin.

Švajcarska se nalazi u grupi A sa Nemačkom, Škotskom i Mađarskom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(2)

Loading
Milan

07.06.2024 18:39

Два дебила !

Miki

07.06.2024 20:02

Два кретена !