NAJVEĆE ZVEZDE EVROPSKOG PRVENSTVA Dvojica napadaju Srbiju, neočekivani debitant i koliko zaista može Mbape?

07:12 | 13-06-2024

EP2024 0

Predstavljamo vam najveće zvezde Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Džud Belingem
Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)

Počinje vrlo uskoro Evropsko prvenstvo u Nemačkoj gde ćemo prebrojavati dobre poteze fudbalera. Posebno onih koji važe za najveće zvezde.

Kilijan Mbape

Nema dileme da će prva zvezda Francuske i novi igrač Real Madrida biti u centru pažnje. Posebno što je pred Euro obelodanio da je novi igrač aktuelnog šampiona Evrope.

Kilijan Mbape AP/Daniel Cole
 

Velika su očekivanja od Mbapea koji će sa 25 godina imati priliku da donese "trikolirima" i evropsku titulu pored svetske sa čime ne može da se pohvali veliki broj igrača.

Kada ukombinujemo brzinu, dribling i fizičku moć koju donosi Mbape, sa pravom se očekuje od njega dodir magije i u Nemačkoj.

Džud Belingem

Još jedan igrač Real Madrida i uz Vinisijusa žuniora apsolutni favorit da se okiti Zlatnom loptom već posle prve sezone u Španiji.

Gotovo je neverovatno kako se vezni fudbaler prilagodio na najveći klub na svetu, a identičan učinak se od njega očekuje i u reprezentaciji Engleske.

Na 42 utakmice ove sezone je uspeo da postigne 23 gola uz 13 asistencija u svim takmičenjima, pride mu je vrednost procenjena na 180.000.000 evra!

Ni ne čudi što će biti velika opasnost po Srbiju 16. juna kada budemo upravo sa Englezima odmeravali snage.

Fil Foden

Ne možemo, a da na ovu listu ne stavimo još jednog Engleza. Više je tu razloga. Prvi je svakako taj što je dobio nagradu za najboljeg igrača Premijer lige i to sa samo 24 godine!

Foden EPA-EFE/PETER POWELL
 

Kada je neko najbolji u najjačoj ligi na svetu, apsolutno spada i u najveće zvezde predstojećeg Evropskog prvenstva.

Čuda je prikazivao Foden u Premijer ligi ove sezone. Odigrao je čak 53 utakmice, postigao 27 golova i upisao 12 asistencija.

Gvardiola je od njega napravio ubojito oružje i očekuje se da Geret Sautgejt samo "prepiše" isti recept i za Evropsko prvenstvo.

Florijan Virc

Jedini Nemac na našoj listi. Mladić od 21 godinu i član Bajer Leverkuzena koji je upisao samo jedan poraz ove sezone?!

Florijan Virc AP Photo/Laurent Cipriani
 

Izvesno je da će biti dodatno inspirisan time što je prvenstvo u njegovoj zemlji kako bi se pokazao u najboljem svetlu.

Da nije sam odabrao da ostane još jednu sezonu u Leverkuzenu ovog leta bi ostvario transfer u Mančester siti ili neki od najvećih svetskih klubova.

Očekuje se da zablista i na Euru.

Kristijano Ronaldo

Iako u poznim godinama, svakako je najprepoznatljiviji igrač današnjice uz Lionela Mesija. Očekuje se da mu ovo bude i poslednje Evropsko prvenstvo.

Kristijano Ronaldo EPA-EFE/ANDRE KOSTERS
 

Portugalac je osvojio praktično sve što se moglo osvojiti. Nedostaje mu samo titula prvaka sveta, ali će sigurno dati sve od sebe da sa "navigatorima" uzme još jednu titulu evropskog prvaka, prvu posle 2016. godine.

Hviča Kvarachelija

Debitant ne samo na ovoj listi, već i na Evropskom prvenstvu gde je njegova Gruzija preko Grčke i penala izborila senzacionalan plasman u Nemačku!

Čovek ogromne brzine, ubitačne igre jedan na jedan i jedan na dva, driblinga, prekida, inspiracije, poteza...

Prosto, uživanje ga je gledati kada je u elementu i otuda Pari Sen Žermen ne žali preko 100.000.000 evra samo da ga izvuče iz Napolija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading