"ČEKALI SU ME DA SRBIJU ODVEDEM NA EVROPSKO PRVENSTVO" Piksi se oglasio pred put u Nemačku, posebno je nahvalio dva igrača

13:53 | 09-06-2024

EP2024 0

Selektor će imati težak zadatak.

alo
Marko Metlaš/Alo!

Reprezentacija Srbije uskoro počinje nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a u međuvremenu, selektor Dragan Stojković je dao intervju za sajt UEFA-e.

Za početak razgovora je istakao šta fudbal predstavlja u našoj zemlji:

- Fudbal je definitivno sport broj jedan u Srbiji. Naša zemlja voli atlete, što se dokazalo mnogo puta do sada u raznim sportovima. Ali, svi vole fudbal pre svega i to je najpopularniji sport - rekao je u uvodnoj reči Piksi i nastavio:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"NEMA POTREBE DA PRAVIMO EUFORIJU" Piksi nakon poslednje provere pred Evropsko prvenstvo: Nije loše...

- Voleo sam fudbal i do danas ga volim. Voleo sam da treniram, bio sam radan. Uspeh sam postigao kroz naporan rad i profesionalni stav. Kao igrač, nosio sam broj 10. Tada su to radili majstori fudbala. Čak i danas dres sa tim brojem ima posebnu važnost. Bio sam zaljubljen u njega i pričinjavalo mi je veliko zadovoljstvo da ga nosim.

Dragan Stojković Piksi Alo/ Marko Metlaš
 

Poslednji put kada je naša zemlja igrala na EP bilo je 2000. godine, kada se zvala SR Jugoslavija, a deo te selekcije je bio upravo popularni Piksi:

- Imali smo kvalitetnu generaciju igrača. Uspeli smo da se kvalifikujemo, što je i bila najvažnija stvar za svaki nacionalni tim. Očigledno, morali su da čekaju mene toliko godina da ponovo odvedem Srbiju na Evropsko prvenstvo. Šalim se, ali je činjenica da sam tada bio kapiten tima i lider na terenu - priseća se kroz smeh Stojković i prebacuje u sadašnje vreme:

- Sada, posle više od dve decenije, imam zadatak i privilegiju da predvodim tim kao selektor. Drago mi je zbog toga. Velika je lična satisfakcija što sam učestvovao na EP kao igrač i sada kao selektor. To je veliki podvig.

Upitan je i o svojim napadačkim uzdanicama – Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću.

- Mitrović je više puta pokazivao koliko je posvećen dresu Srbije. To pokazuje i kada igra za klub. U njega se možete uzdati. To je važan kvalitet. Napadači ponekad umeju da budu sebični i gledaju da oni budu samo ti koji postižu golove i rešavaju mečeve - smatra Piksi koji nije krio reči hvale ni za Vlahovića:

- Vlahović je, prema mom mišljenju, jedan od najtalentovanijih napadača u Evropi. I dalje je veoma mlad. Ono što je uradio u prethodne dve-tri godine je rezultat velike posvećenosti. Kao osoba, veoma je skroman što je jako važno. Volim njegov karakter.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading