SAUTGEJT JASAN PRED POČETAK EP Odlazim sa mesta selektora Engleske ako ne osvojimo EURO

15:21 | 11-06-2024

EP2024 0

Ako ne pobedimo, verovatno više neću biti ovde. Ovo bi mogla da bude poslednja šansa, izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt uoči početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, prenosi AP

app
AP PhotoScott Heppell

Sautgejt ima ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske (FA) do kraja godine.

- Mislim da polovina selektora odlazi posle turnira - to je priroda međunarodnog fudbala - rekao je Sautgejt u intervjuu za nemački Bild. 

Sautgejt (53) je selekciju Engleske preuzeo 2016. godine. Engleska je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je pre tri godine u finalu EP posle penala poražena od Italije. 

ENGLEZI PIŠU Sautgejt spremio iznenađenje za Piksija, ovo niko nije očekivao

- Ovde sam skoro osam godina i bili smo blizu. Znam da se ne može uvek stajati pred auditorijumom i govoriti: 'Molim vas, učinite još malo', jer će ljudi u jednom trenutku izgubiti veru u vašu poruku. Ako želimo da budemo veliki tim, a ja želim da budem vrhunski trener, onda morate da pružite rezultate u velikim trenucima - istakao je Sautgejt. 

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Engleska će igrati u grupi C sa Srbijom, Slovenijom i Danskom. Engleska će prvi meč na EP odigrati 16. juna protiv Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading