OD TE UTAKMICE SVE ZAVISI Luka Jović otkrio šta će biti presudno na Evropskom prvenstvu

19:04 | 13-06-2024

EP2024 0

"Orlovi" su u dosta jakoj grupi

Jović
EPA-EFE/MAX SLOVENCIK

Napadč fudbalske reprezentacije Srbije Luka Jović dao je intervju za UEFA i Fudbalski savez Srbije, u kom se dotakao mnogih zanimljivih tema.

Prvo pitanje za Jovića vezano je za nadimak „Srpski Falkao“, koji je dobio još pre nekoliko godina.

- Taj nadimak mi je dao generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić. Stilom igre sam podsećao na njega, imali smo istu „kosicu“, otprilike sam pokušavao neke situacije da rešavam kao on. To je ostalo i dan-danas. On je jedan od igrača od kojih sam mnogo toga naučio gledajući ga - počeo je Jović.

U ovom trenutku najbolji igrači reprezentacije Srbije su napadači, dok su nekad to bili defanzivci.

- Ja bih pre rekao da smo pre mogli da se pohvalimo sa defanzivcima, ali sada u ovom trenutku, tu su Duci, Mitar, neki mladi momci poput Ratkova, Joveljića, da ne nabrajam dalje, talentovani momci, Mitar je tu i najstariji od nas. Imali smo prilike da učimo od njega za vreme reprezentativnih okupljanja. Imao je fantastičnu prošlu sezonu, isto kao i Dušan Vlahović u Juventusu. Mislim da zaista dopunjujemo jedni drugog i da smo u službi tima maksimalno iskorišćeni.

alo Foto: Alo!/Marko Metlaš
 

 

Više je pričao o Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću, s kojima ima dobre odnose i na i van terena.

- Pa, iskreno, mislim da je Mitar što se tiče završnice, da je on „paker“, koji iskorišćava šanse, dobar je u vazduhu, Duci voli da traži prostor, ima jako dobru levu nogu, a ja sam neko ko voli da igra u formaciji sa dva napadača, da imam slobodu da mogu da se krećem i zadovoljstvo mi je što igram sa njima. Kada igram sa njima, lepo mi je na terenu.

Otkrio je i šta njemu najviše odgovara.

- Ja sam neko kome odgovara formacija sa dva napadača, proslavio sam se u ovoj formaciji u Frankfurtu, kao što svim napadačima odgovara ofanzivan stil, tako i meni. Više je situacija da se postigne gol i nadam se da ćemo nastaviti da igramo u ovom sistemu.

Srbija je na Evropsko prvenstvo stigla prvi put nakon 24 godine.

- Dugo nismo bili na Evropskom prvenstvu, bilo je par situacija kada smo mogli da se plasiramo, gde druge okolnosti nisu pomogle. Sada smo tu i zaslužujemo. Očekivanja su da prođemo grupu i da odemo što dalje u takmičenju, mislim da imamo kvalitet za to. Ali jednostavno, ovo je turnir gde se igra u nokaut fazi jedna utakmica i sve je moguće.

Prokomentarisao je grupu u kojoj su sa nama Englezi, Slovenci i Danci.

- Dobili smo jaku grupu. Englezi su među prvim favoritima da osvoji titulu, sa jakim individualcima, a Danska i Slovenija možda i najmanje odgovaraju našem stilu igre, jer igraju čvrst i agresivan fudbal. Tako da, mislim da će od druge utakmice zavisiti naš plasman u grupi. Daćemo maksimum da pobedimo sve i da prođemo dalje - zaključio je Jović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Kejn
EP2024

MUKE ENGLEZA Kejn: Nismo još na maksimumu

23:23

20 jun, 2024

EP2024

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn izjavio je večeras da njegov tim još nije na maksimumu i dodao da je očekivao teške utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Komentari(0)

Loading