OVO BRINE CELU SRBIJU Protiv Engleza igramo na prokletom stadionu

10:33 | 14-06-2024

EP2024 0

U domu Šalkea smo masakrirani na Mundijalu 2006, a i selekcija „tri lava“ ima gorka sećanja iz Gelzenkirhena

Dragan Stojković
Alo/Marko Metlaš

Prokleti stadion, rekoše u kolevci fudbala kad su videli da će naEvropskom prvenstvu startovati na „Feltins areni“. Da je samo za njih, ni po jada, dom Šalkea i nama budi užasna sećanja.

Povratak u 2006, na Mundijal koji se pamti i po Zidanovoj glavi u prsa provokatora Materacija u finalu, objašnjava takvu reakciju engleskog „Sana“ o stadionu koji će ugostiti njihovu i našu reprezentaciju 16. juna, na startu grupe C šampionata kontinenta.

FK Šalke Tanjug/Ap
 

 

To njihovo prokletstvo je vezano za eliminaciju u četvrtfinalu od Portugala na penale. A nadali su se prolazu Bekama, Runija, Lamparda, Džerarda i društva u samu završnicu...

DANAS POČINJE EURO Evo ko i kad otvara Evropsko prvenstvo, čeka nas SPEKTAKL

„Arena auf Šalke“, kako će zvanično biti ime stadiona na EP, a bilo je i na tom SP (UEFA i FIFA ne bendaju nazive po sponzorima), nije se ni nama posrećila. Štaviše, u drugom kolu grupne faze - takođe beše C, naopako - Argentina je uništila Srbiju i Crnu Goru sa 6:0! I to 16. juna!

Poslednji gol je dao tad 19-godišnji Lionel Mesi, čime se upisao u anale kao najmlađi strelac na turniru. Ujedno je na toj utakmici (prvu presedeo na klupi) postao najmlađi reprezentativac u istoriji te zemlje na mundijalima.

S kakvim osećanjima će „orlovi“ i „tri lava“ napustiti stadion za 50.000 gledalaca u najmanjem gradu domaćinu EP, videćemo 16. juna oko 23 sata... Hoće li se, i kome, posrećiti start u domu „rudara“ iz Gelzenkirhena koji je izgrađen 2001. za 191 milion evra i ispod kojeg je na 800 metara - rudnik!?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading