ALO! TIKET EVROPSKO PRVENSTVO Domaćin otvara šampionat sa Škotima: "Panceri" utišavaju škotske gajde u Minhenu na startu EP-a

12:56 | 14-06-2024

EP2024 0

U Nemačkoj startuje Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će trajati od 14. juna do 14. jula!

Fudbalska reprezentacija Nemačke
Tanjug/Ap

Ljubitelji fudbala su konačno dočekali ovaj dan - počinje Evropsko fudbalsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj!

Od danas, pa svakog narednog takmičarskog dana možete na našem portalu sport.alo videti predloge za klađenje utakmica koje se tog dana budu igrale u Nemačkoj. 

Danas se šampionat otvara, a premijernu utakmicu u Minhenu igraju domaćin Nemačka i reprezentacija Škotske (21.00), a to će biti jedini duel prvog dana. Ovaj meč se igra u sklopu Grupe A, a pored ove dve selekcije, u grupi su još Švajcarska i Mađarska. 

NEMAČKA - ŠKOTSKA (Petak, 21.00) 

Na nekoliko poslednjih velikih takmičenja se Nemci nisu proslavili, a poslednji zapažen rezultat su "panceri" ostvarili 2016. godine, na prvenstvu Evrope u Francuskoj kada su došli do polufinala i izgubili od domaćina sa 2:0. Svakako, njihov najveći rezultat je ona titula na Mundijalu dve godine pre toga 2014. godine u Brazilu kada su u finalu pobedili Argentinu. 

Takođe, ni Škoti se do sada nisu toliko proslavili na velikim takmičenjima, a zanimljivo je da je ova selekcija do svog poslednjeg plasmana na Mundijalima došla još 1998. godine, kada je ova reprezentacija eliminisana već posle grupne faze. Ali, ono što je posebno interesantno, to je da Škoti nikada do sada nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu nekog većeg takmičenja, a tako je bilo i na poslednjem Evropskom prvenstvu, kada su u konkurenciji Engleske, Hrvatske i Češke zauzeli poslednje mesto. 

Inače, na klupi Škota je duži niz godina Stiv Klark, preciznije od 2019. godine, i svi su zadovoljni na koji način ovaj stručnjak predvodi škotski nacionalni tim, iako nisu uspeli da se plasiraju na Mundijal u Kataru 2022. godine. 

PREDLOG: 1 i 2+ (Pobeda Nemačke uz minimum dva gola domaćina)

Bilo bi potpuno iznenađenje da domaćin turnira ne startuje pobedom na šampionatu i to protiv autsajdera Škotske. Sve osim pobede Nemaca bi bilo potpuno neočekivano, kao i to da ne zauzmu prvo mesto u Grupi A, u konkurenciji Švajcarske, Mađarske i Škotske. 

Za očekivati je da tim Julijena Nagelsmana od starta krene ofanzivno od prvog minuta ka golu Škota, i što pre postigne pogodak i tako mirnije uđu u nastavak meča, pa je naš predlog da odigrate kec na Nemačku uz to da će domaćin postići bar dva ili više gola. Soccer daje kvotu 1.65. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading