EKSTAZA NA TRIBINAMA Rumunija demolirala Ukrajinu, apsolutna dominacija u Minhenu

16:53 | 17-06-2024

EP2024 0

Velika pobeda naših komšija.

app
AP Photo/Matthias Schrader

Prva utakmica E grupe Evropskog prvenstva je bila poprilično zanimljiva. Rumunija je prosto razbila Ukrajinu sa 3:0 (1:0) i tako napravila veliki korak ka plasmanu u osminu finala.

Od samog starta je tempo meča bio na visokom nivou, što je umnogome više odgovaralo takozvanim "trikolorima". Oni su bili agresivni od starta meča, a posle kiksa golmana Andrija Lunjina, Nikolae Stanču je ispalio "projektil" sa velike udaljenosti i savladao golmana Real Madrida.

Ukrajinci su bili odlučni u želji da što pre uzvrate, vršili su pritisak na protivnika, ali je odbrana Rumuna bila nepokolebljiva, te se rezultat do kraja prvog poluvremena nije menjao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Druga polovina igre je donela apsolutnu dominaciju naših komšija, koji su vrlo brzo udvostručili vođstvo i to preko Razvana Marina. On je kao i prvi strelac gola sa velike udaljenosti bio precizan. Samo četiri minuta kasnije, Denis Draguš je završio posao u korist svog tima i tako naneo debakl Ukrajini.

ALO! TIKET DANA Dva zicera i jedna "klopka", da li Slovačka i Austrija mogu da iznenade Belgiju i Francusku?

 

Rumunija - Ukrajina 3:0 (1:0)

Strelci: Stanču 29', Marin 53', Draguš 57'

Stadion: "Minhen Fudbal Arena"; Sudija: Glen Niberg (Švedska)

KRAJ UTAKMICE

84' - Ukrajina daje sve od sebe da postigne bar jedan gol, ali ne da joj se. Mudrik je imao najbolju šansu za svoj tim, ali je nije iskoristio.

77' - Sudakov je konačno napravio šansu za Ukrajinu, šutirao je sa oko 20 metara, ali je golman Nica uz određene poteškoće sačuvao svoju mrežu.

74' - Tempo je naglo opao, te izgleda kao da se samo čeka poslednji zvižduk sudije.

57' - GOL! Rumunija razbija svog protivnika. Ukrajina je nemoćna, iako je važila za favorita na ovom meču. Strelac je bio Draguš.

56' - Još jedna velika šansa za Rumuniju. Racju je dobio loptu u kaznenom prostoru, sjajno je šutirao, ali je Lunjin odbranio.

53' - GOL! Još jedna "bomba" sa velike udaljenosti! Odbila se lopta do Razvana Marina, koji je uputio projektil za udvostručenu prednost!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

39' - Rumuni su umalo stigli do 2:0. Šutirao je Man iz daljine, ali je bio izblokiran, a lopta je završila tik pored desne stative. Odmah je izveden i korner, da bi Stanču pogodio prečku direktno izvodeći ga! Mnogo sreće za Ukrajinu.

38' - Ukrajina vrši pritisak. Dva puta u samo nekoliko minuta su bili u kaznenom prostoru Rumunije, ali je odbrana naših komšija bila na nivou.

29' - GOL! Kakav gol Stančua! Šutirao je sa velike udaljenosti i ispalio je pravi "projektil"! Pre toga, odbrana Ukrajine je napravila dve velike greške. Lunjin je loše ispucao loptu, koja je stigla Rumuna i odmah prosleđena do strelca pogotka. On je tada iskoristio pomenuti kiks i doveo svoj tim u vođstvo - 1:0.

22' - Posle duže vremena, dogodila se neka šansa. Ukrajina je preko Dovbika pokušala sa distance da pogodi, ali je lopta otišla preko gola.

8' - Koman je pokušao sa velike udaljenosti, ali je Lunjin lako odbranio. Igra se u jakom ritmu, brzo i pomalo grubo.

15.00 - Počela je utakmica.

14.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola grupe E između reprezentacija Rumunije i Ukrajine. Uz sport.alo.rs pratite uživo dešavanja iz Minhena.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading