Uživo SVETSKI VICEŠAMPIONI SE PROVUKLI I PROLILI KRV Mbape se brukao, ali Veber pogodio pogrešnu mrežu

22:58 | 17-06-2024

EP2024 0

Mršava pobeda jednog od favorita za titulu na EP.

Fudbalska reprezentacija Francuske, Klijan Mbape
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ušla je selekcija Francuske sa epitetom aktuelnog vicešampiona sveta u meč sa Austrijom koji nije uspela u potpunosti da opravda, ali jeste izvukla jako važnu pobedu u prvom meču na Evropskom prvenstvu - 0:1!

Dosta sporo, bez prevelikih šansi je protekao uvod meča. Jedina prava prilika je bio beg Mbapea po levoj strani i udarac koji je završio u spoljnoj mreži Penca. 

Mogao je novi igrač Real Madrida i da centrira na drugu stativu gde je imao slobodne saigrače. Utisak je bio da je upropastio dobar napad.

Isto kao i Antoan Grizman 10-ak minuta kasnije kada je bio sebičan i nije dodao Dembeleu koji je jurnuo po desnoj strani.

I taman kada su Austrijanci oslobodili pritiska, kada su krenuli da napadaju i prete primili su gol. I to bizaran.

Centrirao je Mbape sa desnog boka, a Veber je u maniru najboljih svetskih napadača matirao sopstvenog golmana u 38. minutu i tako u potpunosti isekao Austrijance.

Fudbalska reprezentacija Francuske, Kilijan Mbape EPA-EFE/Friedemann Vogel
 

Imala je četa Ralfa Rangnika dobru šansu u prvom delu igre kada je Zabicer spustio loptu Gregoriču kojem je Menjan zaustavio udarac u situaciji jedan na jedan.

Početak drugog dela igre je bio obeležen zaista nezgodnim duelom posle kojeg je Antoan Grizman pao na reklame i zadobio posekotinu zbog koje je morala da mu se ukaže pomoć.

Prosto je neverovatno kako se obrukao Mbape u tom 55. minutu. Iskoristio je nestvarnu brzinu, izbio sam ispred Penca kojeg je mogao da pita gde da mu da gol, ali je šutirao barem metar pored stative?!

Nastavili su Francuzi da napadaju. Imali su dobre prilike preko Tirama, Rabioa, Kundea... Međutim, nisu uspevali da stignu do drugog gola.

Na kraju su morali za pobedu da proliju i dosta krvi pošto je posle Grizmana u finišu meča i Mbapeu stradao nos posle jednog duela sa Kevinom Dansom.

Sada se Francuzi okreću meču sa Holanđanima u petak, dok će Austrija da odmeri snage sa Poljskom istog dana.

Austrija - Francuska 0:1 (0:1)

Veber (a.g.) 38

Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)

Kraj utakmice!

90+6. minut - Kakav promašaj Žirua! Promašio je loptu iskusni napadač kada je bio maltene sam na penalu...

90. minut - Dosta haotičan završetak utakmice zbog ukazivanja pomoći Mbapeu. Igraće se još devet minuta.

87. minut - Prosto je neverovatno... Sada je i Mbape "pustio" krv. Razbijen mu je nos posle jednog duela sa Kevinom Dansom čije je rame zakačio posle skoka.

83. minut - Ponovo je Grizman loše reagovao. Umesto da je šutirao sa ivice kaznenog prostora iz obećavajuće situaciju, odlučio se za Kolo Muanija na desnoj strani, a ovaj je očajnim povratnim pasom sve upropastio.

78. minut - Vidno su pali Austrijanci. Istina je da pokušavaju, mada je utisak da su Francuzi bliži drugom golu nego nominalni domaćin na utakmici izjednačenju.

72. minut - Evo i prvih izmena kod Francuske. Na terenu su Randal Kolo Muani i Eduardo Kamavinga umesto Usmana Dembelea i Adrijena Rabioa.

67. minut -  Odlične dve šanse za "trikolore". Kod prve je Rabio zakasnio da samo ćušne loptu u mrežu, dok je kod druge jedva izblokiran udarac Kundea.

Fudbalska reprezentacija Austrije, Fudbalska reprezentacija Francuske EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
 

62. minut - Bunili su se Austrijanci i tražili penal. Pao je Zabicer u sendviču između Salibe i Upamekana. Utisak je da je bila samo duel igra i da je sve - čisto.

59. minut - Trostruka izmena kod Austrijanaca. Na terenu su Arnautović, Vimer i Trauner umesto Gregoriča, Griliča i Vebera.

55. minut - Kako se obrukao Mbape! Iskoristio je nestvarnu brzinu, izašao jedan na jedan sa Pencom koga je mogao da pita gde da mu da gol, ali je poslao loptu u reklame?!

53. minut - Ponovo Francuzi imaju loptu u nogama i kontrolu ritma. Traže drugi pogodak kojim bi eventualno zatvorili utakmicu.

47. minut - Jak duel u kojem su bili Veber i Grizman. Francuz je posle remplovanja poleteo pravo na reklame i zaradio je posekotinu na glavi. Slivala mu se krv niz dres, pa je morao van terena da mu se ukaže pomoć.

46. minut - Krenuo je drugi deo igre. Bez izmena za sada na obe strane.

Kraj prvog poluvremena - Uspeli su Francuzi bizarnim autogolom da naplate terensku inicijativu, mada su i Austrijanci imali periode dobre igre. Videćemo da li će u drugom delu uspeti da naprave iznenađenje.

45. minut - Igraće se još minut do kraja prvog dela igre.

42. minut - Centaršut sa desne strane je slabo zahvatio Danso i Francuzi su lako rešili ovu situaciju.

38. minut - Goool za Francusku. Centrirao je Mbape sa desne strane, ali je očajno intervenisao Veber koji je postigao zaista bizaran autogol?!

36. minut - Kakva šansa za Austriju! Fantastičan centaršut Gregoriča, spustio je Zabicer loptu za Baumgartnera kojem je odbranio udarac Menjan!

34. minut - Jako slaba partija Grizman. Očajno je centrirao iz jako dobre pozicije posle faula nad Dembeleom. Kako su Austrijanci intervenisali, otvorila se opasna tranzicija, ali je loptu pokupio Menjan.

31. minut - Bez golova u Dizeldorfu za sada. Tek jedna šansa Mbapea za sada. Dosta mršavo od utakmice od koje se ipak očekivalo daleko - više.

25. minut - Nažalost, za sada smo zaista malo toga videli od obe ekipe. Jestu Francuzi dominantniji, više napadaju, međutim odbrana Austrije sa lakoćom zaustavlja sve pokušaje.

19. minut - Upropastio je Antoan Grizman kontranapad. Bio je malo sebičan i nije želeo da doda loptu do Dembelea koji je bio u naletu na desnom boku.

Fudbalska reprezentacija Austrije, Fudbalska reprezentacija Francuske EPA/GEORGI LICOVSKI
 

16. minut - Krenuli su malo žustrije izabranici Ralfa Rangnika. Kao da su suviše respektovali protivnika u uvodu utakmice. Primetno je da igraju opuštenije, otresitije i sve više prete.

12. minut - Evo i Austrijanaca. Dobra akcija po levoj strani, usledio je centaršut ka Stefanu Pošu koji je Majk Menjan morao da seče.

9. minut - Prva velika šansa. Projurio je kao metak Mbape po levoj strani, mogao je igrač Reala da asistira i saigračima na drugoj stativi. Odlučio se na udarac i pogodio samo spoljni deo mreže.

5. minut - Za sada terenska inicijativa Francuza. Drže loptu, kontrolišu ritam utakmice, međutim bez opipljivije šanse ili akcije. Za sada.

1. minut - Počinje utakmica prvim napadom selekcije Austrije.

20.50 - Sjajna je atmosfera pred stadionom u Dizeldorfu gde se očekuje veliki broj francuskih navijača:

 

 

20.40 - Na drugoj strani će Didije Dešan dodatne adute tražiti u: Barkoli, Kamavingi, Klausu, Komanu, Fofani, Žiruu, Kolo Muaniju, Konateu, Mendiju, Pavaru, Čuameniju, Zair-Emeriju i golmanima Areoli i Sambi. 

20.30 - Sa klupe će selektor Austrije Ralf Rangnik računati na: Arnautovića, Daniluca, Entrupa, Kainca, Grulja, Lajnharta, Prasa, Šmida, Sidla, Traunera, Vajmana, Kerfelda, Vimera i golmane Lindnera i Hajdla.

20.20 - Francuska će igrati u formaciji 4-3-3: Menjan - Kunde, Upamekano, Saliba, Teo Ernandez - Grizman, Kante, Rabio - Dembele, Mbape, Tiram. 

20.10 - Poznati su i sastavi. Austrija će igrati u formaciji 4-2-3-1: Penc - Poš, Danso, Vober, Mvene - Zivald, Sabicer - Laimer, Baumgartner, Grilič - Gregorič.

 

 

20.00 - Zanimljivo je da je u uvodu ove utakmice bivši štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović najavio da bi Austrija mogla da pobedi Francusku i bude možda i najprijatnije iznenađenje na Evropskom prvenstvu.

- Verujem da će moji bivši saigrači uraditi sve što treba da dočekaju spremni meč sa Embapeom i družinom. Austrija će biti iznenađenje Evropskog prvenstva - rekao je bivši momak rođen u Beču.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading