"SA SLOVENIJOM ĆE BITI TEŽE NEGO SA ENGLEZIMA" Milenković misli da je sledeći meč ključan za Srbiju: Da iskoristimo iskustvo iz Rusije i Katara

14:07 | 18-06-2024

EP2024 0

Popularni Bleki je izašao pred medije.

mile

Dva dana pred utakmicu između Srbije i Slovenije u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva održana je konferencija za medije na kojoj se iz redova "orlova" pojavio fudbaler Nikola Milenković.

BITI ILI NE BITI Sledeći meč Srbije sudi čovek iz naše bratske zemlje

Prvo pitanje se odnosilo na povredu Filipa Kostića, a bilo je upućeno Milanu Vukoviću, čoveku zaduženom za medije:

- Što se tiče Kostića, najavljen je bio odlazak na medicinski pregled kod lekara i rekao je doktor da je urađena magnetna rezonanca kolena. U pitanju je parcijalno oštećenje, ostaće još dva dana i odlazi iz kampa reprezentacije. O tome je obavešten njegov klub - rekao je on.

Onda je reč preuzeo Milenković, koji je za početak govorio o duelima sa Harijem Kejnom:

- Bio je izazov igrati protiv Kejna, postigao je više od 50 golova, ali ne bih o individualnim stvarima. Odigrali smo timski, drago mi je što je odbrana bila dobra. Dobro smo se vraćali u presing i pokazali smo hrabrost, požrtvovanje, ambiciju i na dostojan način smo predstavljali našu zemlju. Treba da se maksimalno fokusiramo na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna. Što više pričamo o Engleskoj, to uskraćujemo vreme za utakmicu sa Slovenijom koja je bitnija. Mislima smo u meču sa Slovenijom i pripremamo se na najbolji način - rekao je Milenković.

Benjamin Šeško je uzdanica Slovenije. Evo šta Nikola misli o njemu:

- Što se tiče Šeška, Slovenija ima sjajne pojedince, a ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, mnogo koncentracije, daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača - objasnio je Bleki.

mile FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg
 

Između ostalog, defanzivac "orlova" je istakao da će sa narednim rivalom biti teže nego protiv Engleske i obrazložio je zbog čega:

- Slovenija je jedna dobra ekipa, sa odličnim pojedincima. Dugo igraju zajedno i veoma su kompaktni. Moje mišljenje je da će utakmica sa Slovenijom biti teža od one sa Engleskom, koja je bila favorit protiv nas. Protiv Slovenije će biti teže jer imamo imeprativ pobede. Moramo da iskoristimo naše vrline i njihove mane, da iskoristimo iskustvo iz Rusije i iz Katara i da to upotrebimo u narednom meču.

Nezaobilazna tema su bili navijači Srbije:

- Sigurno da podrška navijača nama mnogo znači, igranje za reprezentaciju je velika čast i želeo bih da se zahvalim na izvanrednoj podršci protiv Engleske, kao i svima koji su bili kraj malih ekrana. To nam je dalo snagu. Što se tiče termina meča, nema tu razlike, pripremamo se isto, možda se više spava - rekao je Milenković.

Da li se Engleska povukla zbog igre Srbije ili ne?

- Mislim da je bila i naša zasluga, odigrali smo izvanredno drugo poluvreme i Slovenija će biti totalno drugačija utakmica i kao što sam rekao, poučeni iskustvom iz Katara, moramo da budemo spremni za Sloveniju.

O promeni pozicije na terenu:

- Mislim da danas moderni igrači moraju da budu spremni da igraju u više formacija, na više pozicija u timu, a igranje desno i u centrali postoji razlika, ali moramo da budemo prilagodljivi. Menjaju se neke stvari - rekao je Milenković.

Kako je Milenković rekao, samopouzdanja ne manjka u timu:

- Sigurno da mi je finale Konferencijske lige podiglo samopouzdanje, treba da verujemo u sebe. Bili smo ljuti zbog rezultata i na krilima dobre igre protiv Engleske treba da nastavimo i to će biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolazak grupe. - objasnio je Nikola, pa dodao:

- Taj meč protiv Kejna mi daje na samopouzdanju i to je satisfakcija za uložen rad i trud svih ovih godina.

Milenković je bio upitan da kaže šta reprezentativci rade u slobodno vreme i da uporedi Rajkovića i Tadića:

- Provodimo vreme u gejming sobi i mogu da kažem da nekoliko nas igramo Čoveče ne ljuti se, tu su novi izazovi. Tu je i teretana gde u slobodno vreme iskoristimo vreme za oporavak. Popunjeno je vreme i zanimljivo je... Što se tiče tog drugog pitanja, morate da pitanje njih, atmosfera je sjajna i pokazali smo protiv Engleske da su momci dali sve od sebe i podneli su žrtvu. Ginulo se za naš dres, atmosfera je zaista sjajna.

Šta bi uradio da selektor Stojković ostavi Milenkovića na klupi?

- Fudbal je kolektivan sport, svi smo u službi reprezentacije i na istom zadatku. To je odluka selektora i svako mora to da poštuje, kao što to poštuje svaki fudbaler u reprezentaciji.

Na pitanje našeg izveštača sa Evropskog prvenstva, Miloša Topalovića, gde leži šansa za reprezentaciju Srbije protiv Slovenije, tačnije, da li protivnik ima neke pukotine, Milenković je odgovorio:

- Ima zanimljiv podatak da smo najviši na Evropskom prvenstvu i taj podatak bi trebalo da koristimo na najbolji mogući način kada su prekidi u pitanju. Vežbamo na treninzima. Treba da koristimo taj segment u igri i da budemo što opasniji kada su u pitanju prekidi - rekao je Nikola Milenković.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading