LEGENDARNI MIJATOVIĆ POSLAO JAKU PORUKU Treba zaboraviti na Engleze, Srbija će pobediti Sloveniju sa 2:1

14:37 | 19-06-2024

EP2024 0

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Predrag Mijatović izjavio je danas da je za selekciju Srbije predstojeći meč sa Slovenijom najvažniji na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Predrag Mijatović
Alo! Vladimir Marković

Srbija je u prvom kolu grupe C na EP u Nemačkoj poražena od Engleske 1:0, a "orlovi" će sutra igrati sa Slovenijom.

Kapiten Srbije Dušan Tadić izvinio se juče selektoru Draganu Stojkoviću i saigračima zbog nepromišljenih izjava posle duela sa Engleskom. Tadić je tada izjavio da je trebalo da bude starter na duelu sa Engleskom. Kapiten Srbije je ušao u igru u 61. minutu.

- Želja jednog igrača kao što je Tadić, koji je jako kvalitetan igrač i kapiten, lider, to je stvarno tako u poslednjih šest godina. Lično volim igrače koji imaju karakter i visoko mišljenje o sebi. Međutim, u jednom ovakvom takmičenju kao što je EP, gde ima tri utakmice, pa ako se ima sreće, ide se dalje, onda nekako sve svoje lične ambicije, i sve neke svoje stvari za koje misliš da si u pravu, treba reći, ali ne treba reći javno i uzburkati javnost - rekao je Mijatović za K1. 

- Svi smo osetljivi kada je reprezentacija Srbije u pitanju i svaka greška u izjavi može dovesti do narušavanja ambijenta, što je katastrofa za jednu reprezentaciju na turniru kao što je EP - dodao je Mijatović. 

On je podsetio da se Tadić izvinio selektoru i saigračima.

- Sama činjenica da se izvinio selektoru i da on nije mislio tako je svakako pozitivno. Pozitivno je i pred utakmicu sa Slovenijom, koja je zapravo najvažnija na ovom EP. Praktično kvalifikacije za reprezentaciju Srbije počinju sutra sa Slovenijom. To je sve dobro i pozitivno. Bilo je raznih komentara na samom početku, ali sada je sve u redu. On je spreman. Ako Stojković bude smatrao da on treba da počne utakmicu sa Slovenijom, on će to odraditi na najbolji mogući način i ne bih pridavao tome toliki značaj - naveo je Mijatović. 

HRVATSKA - ALBANIJA Skandali se ređaju jedan za drugim pred meč, albanski i hrvatski navijači vređaju Srbiju

On se potom osvrnuo na meč sa Engleskom.

- Reprezentacija Srbije je ostavila dobar utisak, rezultatski nije bilo dobro, jer smo izgubili, a po meni je bila utakmica za neki nerešen rezultat. Prvih dvadesetak minuta su oni bili bolji, ne preterano, već smo ih malo više respektovali. Kada smo shvatili da nemaju neki dan, onda smo krenuli da igramo dobro. Nerešen rezultat je bio najobjektivniji, ali pošto se to nije dogodilo, potrebno je zaboraviti utakmicu sa Engleskom - naveo je Mijatović i nastavio: 

- Mislim da će selektor značajno da promeni sastav. Englezi važe za favorita, oni su na prošlom EP igrali finale protiv Italije, imaju kvalitetne igrače, ali na toj prvoj utakmici i nisu pokazali ono što smo očekivali - dodao je nekadašnji fudbaler.

Meč između Srbije i Slovenije biće odigran sutra od 15 časova u Minhenu.

- Treba da razmišljamo o onome što dolazi sutra poslepodne. Mislim da je reprezentacija spremna, imam tu privilegiju da razgovaram sa selektorom. Razgovarali smo posle utakmice sa Engleskom i on je bio zadovoljan, osim rezultata. Bez obzira na sve što se dešavalo sa Tadićem, on njega jako ceni. On traži najidealniji tim, to ne isključuje mogućnost da će Tadić početi utakmicu protiv Slovenije. Moramo da znamo da sastav zavisi od protivnika i njegove strategije. Svi imaju nekakav značaj u reprezentaciji i svi mogu da pomognu u narednim utakmicama, tako da mislim da su spremni i svesni da je ovo najvažnija utakmica, kao i da svaki negativan rezultat na ovoj utakmici vas nekako vraća kući. Dovoljno da daju sve od sebe - istakao je Mijatović.

Slovenija je u prvom kolu grupe C odigrala 1:1 sa Danskom.

- Slovenija je pokazala jedan karakter. Izdigli su se iz negativnog rezultata, čak su mogli i da ih pobede. Danci su isto ozbiljna selekcija, poznajem ih. Nema kalkulisanja više, sada moramo da pokažemo inicijativu. Nema povređenih kao što je bio slučaj u Kataru. Na turnirskom načinu takmičenja je jako bitan rezultat. Možda nije važno kako igraš, već ideš na rezultat. Englezi su sa nama bili jako loši, ali su osvojili tri boda koja su im jako bitna. Moramo da se koncentrišemo na rezultat - naveo je Mijatović.

On je naglasio da je fudbal veoma komplikovan sport.

- Fudbal je komplikovan sport, koriste se ekstremiteti koji služe za hodanje i trčanje i nisu baš tako suptilni. Druga stvar, bez obzira na analizu protivnika i svoje ekipe, pripremu i sve informacije koje primite, kada počne utakmica, ne znate u kom će pravcu da ide. Faktor trenera i njegova reakcija, kod izmena i nekih sugestija igračima, detalji koji su jako bitni, ponekad mogu da budu presudni - dodao je Mijatović.

Mijatović je analizirao prvi deo EP u Nemačkoj.

- Španci su odigrali jednu dobru utakmicu s puno golova i visokim presingom. Mislim da su iznenadili Hrvatsku. Nemačka je kao domaćin bila jako dominantna. Italijani su imali tešku utakmicu protiv Albanije, napravili preokret i dinamično došli do pobede. Još je rano prognozirati bilo šta. Gledamo kvalitetan fudbal - rekao Mijatović i dodao "da mu se javlja da će Srbija da pobedi Sloveniju rezultatom 2:1.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading