SRBIJA NAPUŠTA EVROPSKO PRVENSTVO? FSS uputio oštar zahtev UEFA, tiče se Hrvatske i Albanije

23:10 | 19-06-2024

EP2024 0

Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, izjavio je da će naš nacionalni tim napustiti Evropsko prvenstvo ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni.

EP 2024
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

- FSS će zahtevati od UEFA najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja - rekao je Šurbatović za RTS, ali nije precizirao kakvu kaznu očekuje:

- Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Ne znamo šta to tačno znači.

Nastavio je da priča o spornim dešavanjima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Uputićemo apel UEFA povodom današnjih dešavanja. Nemaju nikakve veze sa sportom i fudbalom. Ne želimo da politizujemo prvenstvo - kaže Šurbatović.

UEFA je danas sa ukupno 14,500 evra kaznila i Srbiju.

- Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jedngo pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda - objašnjava Šurbatović, koji zaključuje još jednim osvrtom na današnji incident u Hamnburgu:

- Nije zapamćeno u istoriji fudbala. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako se takve stvari dešavaju. Sigurno smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će one biti rigorozne.

Podsećamo, Srbija u četvrtak od 15 časova igra meč drugog kola protiv reprezentacije Slovenije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading