DIGITRONE U RUKE, VREME JE ZA KALKULACIJE Kako Srbija može dalje na Evropskom prvenstvu?

17:02 | 20-06-2024

EP2024 0

Jedna stvar je sigurna za "orlove".

Dragan Stojković Piksi

Uspela je reprezentacija Srbije nekako da se provuče. Golom u 95. minutu smo uvećali sebi šanse da prođemo grupnu fazu na Evropskom prvenstvu.

A kako Srbija može dalje? Najpre, da napravimo presek stanja u našoj grupi posle dve odigrane utakmice "orlova".

I odmah napomena, Danska i Engleska tek trebaju da odigraju utakmicu i umnogome ćemo zavisiti od ishoda tog meča.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ono što je trenutno sigurno je da Srbija mora da pobedi Dansku u poslednjem kolu kako se plasirala u narednu fazu na EP.

Trenutno "orlovi" imaju samo jedan bod. Ispred nas su Engleska sa tri (i mečom manje) i Slovenija sa dva. Tu je i Danska takođe sa jednim bodom (opet - i meč manje).

Jović AP Photo/Antonio Calanni
 

 

Dakle, Srbiji bi najviše odgovaralo da Engleska oko 20 časova slavi protiv Danske i tako se odvoji. Upravo zato što će Slovenci u poslednjem kolu odmeriti snage sa četom Gereta Sautgejta. Nezgodno bi bilo što bi tada "gordi albionu" bilo svejedno šta će uraditi na utakmici...

Dosta bi se stvari zakomplikovale u grupi ako bi Danci slavili večeras. Mada imaju ulogu autsajdera. Tada bi oni izbili na čelo grupe, Engleska bi bila druga, Slovenija treća, a Srbija - poslednja.

Praktično je nemoguće ostvariti scenario u kom bismo u poslednjem kolu i sa remijem protiv Danske mogli da prođemo dalje. Pa čak ni kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Navijamo večeras za Engleze, a pride se nadamo i da ćemo u utorak (21) slaviti protiv Danaca i obezbediti plasman dalje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading