UEFA POKRENULA HITNU ISTRAGU: Vreme je za ŽESTOKE kazne za povike "ubij Srbina"

21:16 | 20-06-2024

EP2024 0

Na tapetu navijači Hrvatske i Albanije.

Albanija
AP Photo/Petr Josek

Pravi skandal je viđen tokom jučerašnje utakmice između Hrvatske i Albanije kada su navijači obe selekcije uzvikivali "ubij Srbina". Sada je UEFA pokrenula hitnu istragu!

Da podsetimo i da je reagovao Fudbalski savez Srbije koji je uputio na adresu UEFA hitan dopis da istraži incidente.

- UEFA je danas imenovala Inspektora za etiku i disciplinu kako bi sproveo istragu o navodnom rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača tokom utakmice između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Utakmica je odigrana 19. juna 2024. godine na stadionu u Hamburgu, Nemačka.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prema članu 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, ova istraga ima za cilj da istraži ozbiljne optužbe koje su se odnosile na ponašanje navijača tokom meča.

U skladu sa članom 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA Inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tokom utakmice grupne faze UEFA Evropskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. juna 2024. godine u Hamburgu, Nemačka - stoji u objavi UEFA.

Dodatno, Evropska kuća fudbala je pokrenula istragu u vezi sa navodno neprimerenim ponašanjem igrača Albanske fudbalske asocijacije, Mirlita Dakua, tokom iste utakmice.

Detalji o oba slučaja biće dostupni kako istraga bude napredovala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading