TO NE MOŽEŠ DA TRPIŠ Rade Bogdanović pravo u meso, ovo mu najviše smeta kod "orlova"

07:10 | 21-06-2024

EP2024 0

Rade Bogdanović u svom stilu...

Rade Bogdanović
printscreen/K1

On je govorio posle utakmice Srbije i Slovenije, u kojoj "orlovi" nisu blistali.

- Bili smo nagrađeni za gol jer su Slovenci odlučili da se totalno vrate u poslednjih 15 minuta,. Mi smo ih jednim delom pritisli, ali i on je odlučio jer je izvukao Šeška i ostao je sa Šporarom. Stisli smo ih izmenama, jer ne znam nijednu reprezentaciju koja je igrala na utakmici sa sedam-osam ofanzivnih igrača odjednom. Realno, morao si da ih stisneš i da staviš loptu pod kontrolu - rekao je Bogdanović.

Nastavio je u istom ritmu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Kasno je za bilo kakvo pametovanje, utakmica će biti za četiri dana, a mi za tri godine nismo napravili tim koji će na tri utakmice da igra u istom sastavu. Jesmo ga napravili? Nismo. Sada ko god da ti dođe, čeka te isto, jer imaš problem - nemaš kvalitet. Mi nemamo kvalitet da iznesemo brzo loptu iz faze odbrane u fazu napada. Mi je vučem 'klaj-klaj'. Rekli smo da su Slovenci dobro organizovana ekipam a izašli su u prvih 20 minuta na presing, dve lopte uzeli, pogodili stativu, imali par šansi... Zamislite kad dođu one ale, što se bojiš kad ih pogledaš.

VELIKI ŠOK Selektor Slovenije razočaran posle remija sa Srbijom

Bio je više nego oštar.

- Patimo se i krvarimo tri godine, ne možemo da iznesemo loptu, nemamo krilne igrače. Govorimo da možemo da igramo sa dva napadača, a sve vreme govorim da ne možemo. Dvojicu neradnika u odbrani ne možeš da trpiš. Jednog da, a dvojicu ne. To se i danas videlo. To nisu igrači koje možeš da nateraš da igraju odbranu. Gledaćemo snimak zajedno, da ne nabrajam situacije i minute, hoću da kažem da jako puno igrača koji su danas igrali, a ofanzivni su, traže 'zonu komfora', tamo gde mogu da se okrenu, pa stanu, da odigraju da budu u TV kadru. Moraju da shvate da kada hoćeš pobedu, moraš da ideš u zonu gde treba da igraš, pa da kroz dribling, akciju, odigraš... Tako je Tadić namestio šansu Mitroviću, ali samo jednom - rekao je Rade Bogdanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading