JOVIĆEVA VERA U PROLAZ GRUPE: Ovo je najbolja grupa momaka, Danska nivo iznad Slovenije

12:10 | 22-06-2024

EP2024 0

Napadač Milana se osvrnuo na dosadašnji tok Evropskog prvenstva.

Luka Jović
EPA

Da ne beše onog nebeskog skoka, razočarenje bi bilo ogromno. Ipak, Luka Jović je golom doneo bod protiv Slovenije i poručuje - remi je bio najrealniji rezultat.

- Ostaje žal što nismo uspeli da uzmemo tri boda, to bi nam mnogo pomoglo u borbi za prolaz. Slovenci su ozbiljan i disciplinovan protivnik, na kraju smo se spasli tim golom, ali mislim da je to bio najrealniji rezultat - počeo je on u intervjuu za sajt FSS-a.

Opisao je Jović i kako se izborio za poziciju u poslednjem napadu Srbije protiv Slovenaca.

- U većini slučajeva sam dosta niži od direktnih rivala, po desetak centimetara, pa gledam kako da se izvučem na drugu stativu, gde mogu telom da se izborim za poziciju i da dođem do udarca. Tako je bilo i protiv Škotske i sad. Mitar je imao loptu na glavi, kada sam video da prolazi, bio sam spreman. Bio je sjajan centaršut Ilića, u poslednjem minutu utakmice zahtevnog tempa, po velikoj vrućini i sparini.

Napadač Milana ističe da mu je žao što zbog navijača, "orlovi" nisu osvojili tri boda.

- Inače sam povučen, miran, teško se iznerviram, a tokom te utakmice sa Slovenijom jesam se iznervirao. Bilo mi je krivo zbog celog ambijenta, zbog naših navijača, zaslužili su da pobedimo… Nismo uspeli. Hvala im mnogo na podršci, nadam se da će doći u što većem broju protiv Danske, da probamo da pobedimo.

Istakao je i da uvek daje maksimum u dresu reprezentacije Srbije.

- Ja se trudim da uvek igram maksimalno. Jednostavno, ja sam takav, moj govor tela je takav i ljudi kada me vide, misle da ne dajem maksimum, što nije tačno. Kada sam na terenu, uvek pokušam da pomognem ekipi, sada sam uspeo da pomognem ekipi i dam gol. Taj sprint u odbranu… Video sam da im se otvara kontre i pripomogao sam.

Otkriva Jović i da je atmosfera u reprezentaciji zaista odlična i na vrhunskom nivou.

- Ovo je najbolja grupa momaka u kojoj sam ja igrao, to nas najviše i vuče. Meni, kao ni njima (Mitroviću i Vlahoviću), nije bitno ko igra, već su nam bitni rezultati tima. Kada sam ja postigao gol, oni su bili srećni, i obrnuto. Guramo jedni druge.

Ključni meč na prvenstvu čeka Srbiju u utorak protiv Danske od 21 čas.

- Danska ima stil igre sličan Sloveniji, samo su nivo iznad, kvalitetniji su. Igrali smo prijateljsku protiv njih, ali to je nešto drugo, pogotovo ova utakmica ima veliku važnost. Daćemo maksimum - zaključio je Jović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading