SAMARDŽIĆEV OPTIMIZAM: Meč sa Dancima nam je sve, moramo da damo 150 odsto

14:49 | 22-06-2024

EP2024 0

Momak rođen u Berlinu veruje u prolaz Srbije.

Lazar Samardžić

Posle današnjeg otvaranja Luke Jovića, na red je došao i Lazar Samardžić. I sa jednakim optimizmom poručuje - Srbija može u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Ali, igrač Udinezea je svestan da ekipa mora da odigra i iznad granica mogućnosti da bi mogla da realizuje takav scenario.

- Ta utakmica sa Dancima nam je sve u ovom trenutku. Moramo da je dobijemo. Da pružimo 150 odsto mogućnosti, jer 100 odsto nije dovoljno. Koncentrisani smo.

Govorio je Samardžić i o odluci da promeni dres i umesto Nemačke brani boje Srbije.

- Nije bilo teško da promenim dres, odluka da zaigram za Srbiju je potekla iz srca. Nema šta više da se doda. Volim da igram za svoju zemlju. Uostalom, ja sam Samardžić, to je srpsko prezime. Pre dve godine godine sam gledao mečeve Srbije na TV-u, posmatrao Dušana Tadića, a sad delimo svlačionicu i potpuno je ludilo što od njega mogu da naučim dosta i u igračkom i u ljudskom smislu. I ostali momci su druželjubivi prema meni, što me čini srećnim.

Smatra Samardžić da je idealno to što ima urođenu germansku disciplinu i srpsku kreativnost.

- Ne znam ko vam je rekao da predstavljam kombinaciju srpske kreativnosti i nemačke discipline, ali je to istina. Stvarno sam disciplinovan nalik Nemcima, volim osećaj odgovornosti, ali želim i da pokažem veštine, naročito u situacijama “jedan na jedan”, što dolazi od mojih srpskih korena. Ima verovatno i do činjenice da sam kao dete igrao ulični fudbal, to je moj stil, svi koji su me gledali su se zabaljvali.

Zna kreativni vezista da je bod protiv Slovenije bio samo preduslov za narednu fazu.

- Srećni smo zbog prvog gola i prvog boda na turniru. Živi smo, sve je u redu, ali moramo da odbijemo naredni meč - podvukao je Samardžić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading