KALUĐEROVIĆ ZA SPORT. ALO: Jokić je bio u pravu - navijači smo rezultata, a ne reprezentacije

19:00 | 23-06-2024

EP2024 0

Bivši reprezentativac naše zemlje govorio za Alo! pred odlučujući meč Srbije na EP.

Andrija Kaluđerović

Imali smo prilike da vidimo bivšeg reprezentativca Srbije Nevena Subotića na tribinama Alijanc arene protiv Slovenije. Još jednog bivšeg reprezentativca ćemo videti na tribinama protiv Danske - Andriju Kaluđerovića.

Odigrao je 36-godišnjak iz Bačke Topole tri utakmice za našu selekciju. Sada je u fudbalskoj penziji, posvetio se menadžerskom poslu, a za Alo! je govorio pred duel sa Danskom i istakao da daje punu podršku "orlovima" u odlučujućoj utakmici.

- Očekujem, kao i svi navijači, da malo odigramo na boljem nivou nego ranije. Nadam se da će posle ovog gola protiv Slovenije igrači biti manje nervozni. Voleo bih da se fokusiraju na cilj, da usreće naciju i da daju sve od sebe kako bi pobedili Dansku i da prođemo grupu koju odavno nismo prošli na nekom takmičenju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Želeo je Kaluđerović na ovom Evropskom prvenstvu da vidi još neke mlade igrače u našoj selekciji.

- Uvek je bilo nekih 15-16 igrača koji su glavni i 3-4 koji su mladi i koji su budućnost naše selekcije. Ima ih i na ovom spisku, posebno ima potencijala ima u reprezentaciji koja je bila treća u Evropi u mlađim kategorijama. Po meni, mogao je da se pozove još neki mladi igrač, da oseti atmosferu velikog takmičenja i da tu bude u narednom periodu pošto će ti mladi i da - igraju.

Za razliku od prošlog velikog takmičenja - Svetskog prvenstva u Kataru, Srbija je sada odlična u odbrani, ali dosta slaba u napadu.

- Nikako da spojimo obe stvari. U Kataru smo imali sjajan napad, ali je u odbrani škripalo. Sada je to drugačije. Odbrana nam je dobra, međutim napad nam je dao samo jedan gol. Imali smo nekoliko šansi, ali nije to - to. Nije nikakva tajna da nam fali brzina. Ne samo nama, već i Hrvatima. Generalno na Balkanu toga fali.

Kada smo već kod brzine, dosta selektori imaju poverenja u iskusne igrače kojima fizika i trajanje karijere ne dozvoljavaju maksimalnu brzinu poput Luke Modrića i Dušana Tadića.

- Možda je i tako. Uvek selektori imaju poverenja u igrače koji su im nešto doneli. Svedoci smo da stariji igrači igraju i za druge selekcije. Treba naći igrači koji je ekstremno brz, što nije lako...

Podvlači Kaluđerović i da nije zadovoljan navijanjem navijača tokom mečeva sa Engleskom i Slovenijom.

- Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti. Nisam zadovoljan kako je izgledalo navijanje na tribinama. Možda je Jokić onomad bio u pravu kada je rekao da smo mi navijači rezultata, a ne reprezentacije. Voleo bih da se to promeni, pa da i mi budemo vetar u leđa tim momcima jer stvarno, ovo nije pitanje samo njihovih karijera, već je pitanje celog srpskog fudbala. Verujem duboko u pobedu protiv Danske, u selektora, u igrače i nadam se da će izađi u boljem raspoloženju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading