GEST KOJI TERA SUZE NA OČI Ogromno srce kapitena Mađarske: Saigrač mu bio u životnoj opasnosti, njegova reakcija obišla čitav svet

11:22 | 24-06-2024

EP2024 0

Dramatične scene desile su se na utakmici Mađarske i Škotske u trećem kolu Grupe A na prvenstvu Evrope u Nemačkoj

Dominik Soboslaj

Prava drama dogodila se na terenu u Štutgartu u 70. minutu kada je mađarski reprezentativac Barnabaš Varga zadobio snažan udarac od golmana Škotske Angusa Gana, posle kog je pao na travu i ležao bez svesti. 

U tim trenucima, najmlađi kapiten na Evropskom prvenstvu, Dominik Soboslaj, bio je priseban iako je čitava ta situacija bila užasavajuća. 

To u prenosu uživo nije moglo da se vidi, ali je Soboslaj pokazao pre svega kakav je čovek i odreagovao onako kako bi svako trebalo u tom trenutku. 

Prvi je prišao Vargi, pokušao da mu opipa puls, u toj nameri je i uspeo. 

Dominik Soboslaj EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
 

JOŠ NE MOGU DA DOĐEM SEBI Golman Škotske šokiran posle sudara koji je mogao biti tragičan

Potom, video je da ljudi sa nosilima ne dolaze odmah, otrčao je do tunela, vukao nosila, požurivao nosače da što pre dođu do Varge. 

Zatim ih je sve zaejdno otpratio sa terena, pa nastavio meč. 

Ali tu nije bio kraj. 

Kada je 24-godišnji napadač Ujpešta Kevin Čobot postigao gol za prolazak dalje u poslednjim sekundama utakmice, igrači su proslavili gol, a Soboslaj je odmah otrčao do klupe i uzeo dres Barnabaša Varge i dao ga igraču koji je postigao pogodak. 

EP 2024 EPA-EFE/Anna Szilagyi
 

Kada se utakmica završila, Soboslaj je grlio svoje saigrače uplakan, a na grudima je nosio dres sa broj 19 na kome piše Varga. 

Podsećanja radi, Varga nije u životnoj opasnosti, ali je EP za njega završeno. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading