MORA NA OPERACIJU Otkriveno kako je povređeni Mađar, ne seća se kobnog sudara

14:10 | 24-06-2024

EP2024 0

Barnabaš Varga je stabilno, ali...

EP 2024
Tanjug/Ap

Povrede su teške, ima prelome jagodične kosti i potres mozga, njegov agent Peter Paunoh otkrio je da bi danas mogao da bude operisan.

- Na osnovu obavljenih pregleda, operacija je planirana za danas, što je pozitivno. Incidenta se posebno ne seća - rekao je Paunoh.

O Varginoj povredi govorio je Gergelj Panič, doktor reprezentacije.

- Barni je tokom sudara doživeo potres mozga i izgubio je svest. Dok je stigao do Hitne pomoći, on se već osvestio, nakon čega je odvezen na kliniku u Štutgartu, gde je, posle pregleda, sastavljen terapijski plan po kome će biti operisan. Naš napadač je zadobio višestruke prelome lobanje lica, polomljeno mu je nekoliko manjih i većih kostiju, a neke su čak i iščašene. Posle operacije biće zadržani dva dana, a ako sve prođe u redu, biće pušteni u sredu. Slučaj mogu da uporedim sa povredom Džulijana Koha, i on je morao da bude operisan.

I on je upitan za komentar o brzini intervencije medicinskog tima.

- Što se tiče nemačkog protokola i prve pomoći, ne želim da komentarišem, pošto ga ne poznajem detalno i nisam odgovoran za to. Međutim, mogu reći da sam imao priliku da posetim Barnu u bolnici i video sam da je on u stručnim rukama i da dobija veliku pažnju - kazao je.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading