ČUDI ME DA SE IGRAČI NISU POTUKLI MEĐUSOBNO Piksi digao ton na konferenciji pred meč odluke: Neko bi ovo hteo da pokvari

17:42 | 24-06-2024

EP2024 0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se novinarima pred utakmicu sa Danskom

Dragan Stojković Piksi

Bilo je ovo poslednje obraćanje selektora pred meč odluke, a konfrenciji je prisustvovao i Strahinja Pavlović koji je poručio da se sada oseća dobro, nakon što je kolabirao na meču protiv Slovenije.

Još jednom je tema bila formacija

- Razmišlčjamo o svim segmentima kada je naša formacija u pitanju tako da ćete sutra videti da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača. Imamo dve opcije, ali ćemo sigurno izaći najpametnije što možemo - rekao je Stojković.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Da li ste razgovarali sa Novakom Đokovićem koji vam je slao podršku?

EP 2024 Alo
 

 

PAVLOVIĆ: Nisam imao priliku da pričam sa njim, ako je poslao podršku, znači, on je najbolji teniser svih vremena!

Selektor Stojković se osvrnuo i na atmosferu u taboru "orlova".

Raspoloženi smo. Sutra je veliki praznik fudbala, velika utakmica i svako treba dabude pozitivan u tom smislu. Lazara Samardžića sam pitao u šali da li je spreman da igra sutra. Spreman je, jedva čeka - da poleti - naveo je Stojković.

Svestan je velike važnosti

- Utakmice protiv Engleske i Slovenije su nam bile važne, ali se naredna ispostavila kao ključna. Danci igraju dosta ozbiljno. Nisu pobedili u prethodna dva kola, ali nisu izgubili. Poraženi smo tri puta od njih, ali ćemo učiniti sve da promenimo negativnu tradiciju - istakao je Piksi.

Dragan Stojković Piksi Alo/ Marko Metlaš
 

 

Koga vidi kao heroja?

- Od prvog dana ih gledam kao tim i kada pobeđujemo i kada gubimo. Suzdržaću se za odgovor. Mislim da delujemo organizovano i timski i svi daju doprinos timu. Nema isticanja, fokusirani smo na to da je tim najvažniji. A da sam zadovoljan njihovim ponašanjem, mi smo od 28. maja zajedno, to je 25 dana, besprekorno ponašanje i čudi me da se ponekad ne potuku, jer su toliko zajedno, to se dešava, ali oni su fini i nemam trunku primedbe. Kako u hotelu, tako i van hotela. To je ono što nas krasi, možda bi neko hteo da pokvari tu harmoniju, ali ne damo se.

Spor start je bio problem u prethodnim utakmicama

Spor start je problem koji želimo da popravimo. Mnogo vremena provodimo na sastancima, sa željom da ne prepustimo prvih 15-20 minuta rivalima. To nije bio slučaj samo ovde već i protiv Austrije i Švedske. Moguće da je potrebna bolja psihološka priprema. pravimo analize i razgovaramo o tome što se dešava. Po meni smo odigrali dosta dobro obe utakmice i nadam se da ćemo isto i u narednom susretu. Da ćemo biti pobednici.

Šta se nalazi u crvenoj fascikli?

- Nalazi se tim koji će igrati. Ne nalazi se ništa posebno. Mogu da vam kažem biće jedna, dve tri promene, šta vam to znači. Ne znači vam ništa. Utakmica se igra 90 minuta, treba voditi računa i o tome ko će ući sa klupe. Treba biti pametan pa povući neka pitanja oko startne postave, ali i oko klupe! Klupa je u današnjem fudbalu mnogo bitnija od igrača koji istrče na teren. Plan igre Srbije postoji u odnosu na situaciju A i na situaciju B, kako ćemo reagovati!

Na EP nismo pobedili 24 godine

- Biće polemika svakako, ali nevolim kada neko samo negativno gleda. Niko ne može da ospori da se igrači bore i ulažu maksimalan napor da dođu do rezultata. Evropsko prvenstvo je skup najboljih ekipa i konkurencija je oštra. sutra nas očekuje utakmica koja određuje naš plasman, a želim da podsetim da mi prvi put posle 24 godine igramo na Evropskom prvenstvu i imamo samo jednu pobedu, protiv Norveške. Treba biti realan jer je Danska fenomenalna ekipa i to ne sme da se potceni. Ne potcenjujemo, ali verujemo da možemo da igramo sa Danskom - rekao je selektor.

Posle utakmice sa Danskom ništa neće biti isto?

- Analiziraćemo kada se završi, biće polemika ovakvih i onakvih, ali ne volim kad neko samo negativno gleda. Niko ne može da ospori da igrači trče i da se bore i da daju maksimalan napor, to niko ne može da ospori. EURO je skup najkvalitetnijih ekipa, sutra je jedna utakmica od velike važnosti, najvažnija u grupi jer ona određuje našu sudbinu i plasman. Mi kao Jugoslavija, a mi smo prvi put ovde kao Srbija, samo imamo jednu pobedu proti Norveške. Nemamo 50 pobeda, nekada treba biti realan i ne treba preterivati u nekim stvarima. Daćemo sve od sebe, Danska je fenomenalna ekipa, Eriksen, Hojlund, Vind, Mele... to ne sme da se potcenjuje, ali mi verujemo, mislimo da može da se igra sa njima.

Da li je Danska opasnija sa Eriksenom ili bez njega?

Eriksen je igrač koji je obeležio fudbalsku eru, njegova karijera je fenomenalna, meni je posebno drago da posle zdravstvenih problema da je među nama opet, da je živ, i da može da igra. On je inteligentan igrač, zna sve sa loptom, ima tačnost i preciznost u pasu i šut koji je izuzetno opasan za golmane. Naši igrači imaju sve informacije o Danskoj, ali njega treba držati dalje od opasne zone i šuta, to će biti zadatak za naš vezni red. Inače je igrač svetske klase.

Pavlović: Danci mi rekli da možemo da pobedimo

- Danci sa kojima se poznajem su kroz razgovor istakli da imamo kvalitet da ih pobedimo - rekao je Pavlović i osvrnuo se na zdravstvene probleme koje je imao prethodnih dana:

- Kolabirao sam, ali sam sada dobro.

16.50 - Pored Piksija novinarima će se obratiti i Strahinja Pavlović.

16.33 - Srbija je posle dva kola poslednja u grupi sa jednim bodom i samo joj pobeda garantuje plasman u osminu finala. Sa druge strane, Danska je druga na tabeli sa dva boda, koliko ima i Slovenija.

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen konferenciji za novinare na kojoj se obraća Dragan Stojković Piksi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading