SRCE, GLAVA I ONA STVAR Đoković dao savet srpskim fudbalerima i pokazao koliko voli svoju zemlju

20:38 | 25-06-2024

EP2024 0

Ako neko ima iskustva sa važnim mečevima, to je Nole.

rts

Kao grom iz vedra neba se pojavila vest da je Novak Đoković doputovao u Minhen gde će pratiti odlučujuću utakmicu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu sa Danskom.

SUSRET ĐOKOVIĆA I PIKSIJA Novak se pojavio na terenu pred meč Srbije (FOTO/VIDEO)

Televizija "RTS" je na terenu stadiona uradio intervju sa najvećim teniserom ikada, koji je između ostalog dao savet "orlovima" pred veoma važan susret:

- Slažem se, timski sport je drugačiji od pojedinačnog, ali suštinski su stvari iste pogotovo kada se igra za Srbiju, za svoju zemlju, tu nema prevelikog razmišljanja. Najvažniji je deo pre utakmice, šta se uradi, priprema je 50 posto pobede i završenog posla. Momci su imali četiri, pet dana vremena da se spreme taktički i da urade šta su zamislili. Na ovakvim utakmicama stvarno svaki minut je važan, ali tu je srce, ponos, želja da se predstavi zemlja na najbolji mogući način. Rezultat ne može da se predvidi, ali se vidi kada se igrači bore, pa onda ne može da im se zameri šta god da bude.

Odmah je nastavio:

- Srce, glava i ona stvar, morao sam da kažem. Hrabrost, naravno da sam na to mislio. Momci igraju zajedno već neko vreme, nisam stručan da kažem bilo šta, ali verujem da samo pogled na tribune I koliko ima naših ljudi je dovoljan motiv da daju sve od sebe I izgaraju 90 minuta. Svi smo tu za njih, čitava nacija ih prati i sve nadamo prolazu.

Nezaobilazna tema je bila i nastup na predstojećem Vimbldonu:

- Ide kako treba (oporavak), još nisam odlučio da li ću igrati Vimbldon, ali se nadam da hoću. Iznenađujuće dobro ide sve, nadam se da ću igrati Vimbldon, pa posle Olimpijske igre.

Za kraj je rekao da će uleteti sa navijačima na teren ako pobedimo:

- Ako budu ušli, uleteću i ja sa njima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading