DA LI PIKSI OSTAJE SELEKTOR SRBIJE? Ovo pitanje zanima sve i Stojković je odgovorio na njega

00:09 | 26-06-2024

EP2024 0

Izlaganje šefa stručnog štaba "orlova".

Piksi
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Posle utakmice Srbije i Danske u Minhenu održana je konferencija za medije na kojoj se javnosti obratio selektor Dragan Stojković.

UDARIO NA PIKSIJA KAO NIKO DO SADA Najoštrija izjava Radeta Bogdanovića ikada, voditelji morali da reaguju

Evo kojim rečima je počeo izlaganje:

- Pa, idemo kući, verovatno idemo kući... Ostaje razočaranje zbog rezultata, nismo uspeli da napravimo taj korak koji nam je falio. Meč je bio izjednačen, tražila se jedna šansa, jedan gol. Nije nikakva tragedija, ja sam ponosan za ove momke. Nismo bili vreća za udaranje. Grupa je bila izjednačena, ne vidim nikakvu tragediju! Treba da budemo ponosni, zahvalio bih se navijačima na velikoj podršci, to mnogo znači - rekao je Piksi na početku izlaganja.

Nije želeo da odgovori na pitanje o ubačenim čašama na teren od strane navijača:

- Molim vas postavite mi pitanje o utakmici. Nije moj posao da se bavim čašama.

Prokomentarisao je i spornu situaciju i potencijalnog penala na Aleksandru Mitroviću:

- Teško je sa klupe videti i znati šta se tačno dogodilo. Video sam da se žalio. Znamo da se takve situacije dešavaju u fudbalu. Igrači ponekad osećaju i misle drugačije od sudija.

Na pitanje da li će ostati selektor?

- To nije pitanje za mene, niti klauzula u ugovoru nema. Da bi me bolje razumeo, nemam čega da se stidim. Idem uzdignute glave. A to što se nisi kvalifikovao za drugu rundu? Kakve to veze ima, to je sport. Gde je to bilo da nismo dali sve od sebe. Jedan strahovit napredak u defanzivi. Svaki dan smo radili na tome i izgleda smo uspeli. Nema razloga za bilo kakvom tragedijom, niti je ovo tragedija.

Navijači su zviždali "orlovima" na kraju meča:

- Pa i ja sam nezadovoljan isto. Ne očekujete da nas dižu u nebo i da nas grle i ljuibe. Naravno da smo razočarani, ali Srbija je posle 24 godine na Euru, to što neko misli da smo bogom dani i da ćemo svakog da pobedimo, to su navijačke strasti. Pružili smo sve što smo mogli, ne možemo nikoga da krivimo. Da li se igrači nisu borili, mislim da jesu? Da li su dali sve od sebe? Mislim da jesu. Da li sam ja dao sve da taj tim izgleda dobro. I to je tako.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading