TO JE GLAVNI PROBLEM SRPSKOG FUDBALA Rade Bogdanović pravo u metu: Što pre da se menja

21:42 | 26-06-2024

EP2024 0

In medias res

rts
RTS/SCREENSHOT

Za fudbalsku reprezentaciju Srbije Evropsko prvenstvo je završeno već posle grupne faze. Bivši napadač, a danas fudbalski analitičar Rade Bogdanović posle meča sa Danskom je izneo niz kritika na račun naših igrača, selektora, rada u savezu.

Dana kasnije, kada su se utisci koliko-toliko slegli Bogdanović je ponovo na RTS-u govorio o krucijalnim problemima srpskog fudbala.

- Sve će da dođe, ali FSS kao krovna organizacija, nacionalna selekcija je samo jedan segment. Mora da se menja, mora da se promeni iz korena. Uočljivo je da u našoj reprezentaciji koja je igrala kako je igrala, nemate decu iz naše lige. To je jedan od krucijalnih problema - počeo je Bogdanović.

Nastavio je u istom dahu. 

- Nemate našu decu. Ne igraju fudbal. U Zvezdi i Partizanu imate puno stranaca, krševa, koje ne možete da gledate, a debelo ih plaćamo. Kompletna struktura i organizacija klubova mora da se promeni. Naša deca imaju enorman talent, samo treba da se usmeri na pravu stvar. U budućnosti neće moći tako lako da se plasira na takmičenje. Imali smo probleme i ove godine.

Promene su neophodne i to što pre.

- Moraju promene da se naprave. Možemo da konkurišemo i da bitišemo. Moramo da kapiramo, ne da kopiramo. To je suština u celoj priči kada je fudbal u pitanju. Moram da kažem i da kada je fudbalska Srbija u pitanju, mi smo iskompleksirani. Ja u životu ne bih davao novac kao FSS i klubovi, to nije taj nivo, to se ne plaća. Primer je Slovenija, sa malo napraviš nešto. Sve je u organizaciji. Ima puno talentovanih ljudi, samo ih treba probuditi, dati im šansu. Ove koji su tu već 20-30 ili 40 godina... Već se iznerviram kada pomislim na njih. Mladost, na njoj počiva naša budućnost - zaključio je Bogdanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading