BEZ DLAKE NA JEZIKU Rade Bogdanović zagrmeo posle kraha "orlova": Ovo je jedini spas za naš fudbal

09:06 | 27-06-2024

EP2024 0

Rade Bogdanović je još jednom oštro govorio o stanju u našem fudbalu

rts
RTS/SCREENSHOT

- FSS kao krovna organizacija, nacionalna selekcija je samo jedan segment. Mora da se menja, mora da se promeni iz korena. Uočljivo je da našoj reprezentaciji koja je igrala kako je igrala, nemate decu iz naše lige. To je jedan od krucijalnih problema - kazao je Bogdanović.

Nastavio je u istom ritmu.

-  Nemate našu decu. Ne igraju fudbal. U Zvezdi i Partizanu imate puno stranaca, krševa, koje ne možete da gledate, a debelo ih plaćamo. Kompletna struktura i organizacija klubova mora da se promeni. Naša deca imaju enorman talent, samo treba da se usmeri na pravu stvar. U budućnosti neće moći tako lako da se plasira na takmičenje. Imali smo probleme i ove godine.

Tvrdi da situacija može brzo da se popravi.

- Moraju promene da se naprave. Možemo da konkurišemo i da bitišemo. Moramo da kapiramo, ne da kopiramo. To je suština u celoj priči kada je fudbal u pitanju. Moram da kažem i da kada je fudbalska Srbija u pitanju, mi smo iskompleksirani. Ja u životu ne bih davao novac kao FSS i klubovi, to nije taj nivo, to se ne plaća. Primer je Slovenija, sa malo napraviš nešto. Sve je u organizaciji. Ima puno talentovanih ljudi, samo ih treba probuditi, dati im šansu. Ove koji su tu već 20-30 ili 40 godina... Već se iznerviram kada pomislim na njih. Mladost, na njoj počiva naša budućnost - zaključio je Bogdanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading