EPSKI RASPAD EVROPSKOG PRVAKA Italija predala šampionsku krunu, Švajcarci sekli kao nož za četvrtfinale

19:54 | 29-06-2024

EP2024 0

Eliminisan prvak Evrope!

epa
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Čuven je švajcarski nož. Probojan, jak, gotovo nesalomiv. Tako su danas izgledali i fudbaleri Murata Jakina koji su prošli u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Italijom - 2:0!

Zaista je epski raspad doživela četa Lučana Spaletija koja je delovala kao potpuni autsajder. Totalno bezidejno, umrtvljeno, tromo... Igrala je Italija neki fudbal koji nije u brzini Švajcaraca.

Prva polovina prvog dela igre je bila zaista loša za gledanje. Nit prave prilike, nit polu-šanse. Debelo su ostale obe ekipe dužne navijačima u Berlinu.

Međutim, stvari su se sa mrtve tačke pomerile od druge polovine prvog poluvremena. Najpre sa fantastičnom prilikom Brila Emboloa.

Imao je snažni napadač jedan na jedan sa Donarumom koji je majstorski sačekao i odbranio opasan pokušaj.

Potom je i Kjzea pokušao na drugoj strani. Izmešao je odbranu Švajcarske, šutirao, međutim Akanđi je blokirao u poslednjem trenutku.

I onda niotkuda - gol Švajcarske! Vargas je centrirao sa leve strane, našao samog Frojlera koji je nedopustivo bio neometan sa osam metara u kaznenom prostoru Italije.

Očajna reakcija odbrane "azure" je i dovela do toga da Švajcarska povede sa 1:0.

Samo što je krenulo drugo poluvreme, Švajcarska je duplirala vođstvo. Ponovo je puklo po levoj strani. Džaka je našao Vargasa koji je "savio kiflu" i pogodio dalji ugao Donarume.

Pogodili su i dve stative Italijani. Jednu slučajnu posle intervencije Fabijana Šera, drugi put poisle pokušaja Đanluke Skamake.

Ipak, to nije bilo dovoljno da Italijani ostanu u utakmici, samim tim i na prvenstvu, pa će tako Evropa dobiti novog prvaka!

Švajcarska - Italija 2:0 (1:0)

Frojler 37, Vargas 46

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Drugo poluvreme

Kraj meča!

90. minut - Ostalo je još dva minuta do kraja utakmice. 

84. minut - Jako opasan pokušaj Zubera. Šutirao je iskosa, međutim lopta je završila malo pored gola.

epa EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
 

80. minut - U poslednjem minutu je uspeo Alesandro Bastoni da stigne rezervistu Duu koji je nezadrživo grabio ga golu Donarume.

74. minut - Nova stativa! Ovoga puta Skamaka od kojeg je bežala lopta, pa je on uspeo da je ćušne samo do okvira gola Zomera.

70. minut - Sve manje vremena za "azure". Jako slab korner Kjeze i lako je Rider otklonio bilo kakvu naznaku opasnosti.

63. minut - Jalovo deluju pokušaju Italijana da nešto urade. Još uvek nemaju udarac u okvir gola Švajcarske!

58. minut - I treći žuti karton na meču je za izabranike Lučana Splatija. Ovoga puta je u beležnicu Marčinjaka upisan Đanluka Manćini.

52. minut - Stativa za Italiju! Već je bio savladan Zomer, međutim odbrana Švajcarske je interevenisala i loptu doturila do okvira gola.

46. minut - Gooool za Švajcarsku! Samo što je počelo drugo poluvreme i novi šok za "Azure". Dobio je Vargas loptu od Džake, raspalio je po lopti i savio sjajnu "kiflu". Neverovatno loše deluju Italijani!

 

 

46. minut - Izvršio je Spaleti izmenu na početku drugog dela igre. Ubacio je Zakanjija umesto El Šaravija.

Kraj prvog poluvremena - Potpuno bezidejna Italija. Ozbiljno se evropski prvak kocka sa tituom i moraće hitno nešto da promeni ako misli da se bori da odbrani naslov. Sa druge strane, Švajcarskoj svaka čast. Ušla je u meč hrabro i otresito i zasluženo vodi posle prvog dela igre.

45. minut - Sjajna šansa i udarac Fabijana Ridera čiji je pokušaj Donaruma prebacio do stative! Igraće se još tri minuta.

43. minut - Svesno su se povukli Švajcarci. Imaju rezultat koji im odgovara, dok je Italija potpuno bezidejna sa loptom u nogama.

37. minut - Gooool za Švajcarsku! Na kolenima je evropski prvak koji zaista slabo igra večeras. Krenula je akcija po levoj strani, pronašao je Vargas Frojlera koji je bio sam i neometan na nekih sedam-osam metara. Nije imao šanse Donaruma.

 

 

35. minut - Prvi žuti karton. Dobio ga je Barela zbog faula nad Riderom. Teško Italijani uspevaju da ugroze Švajcarce za sada.

32. minut - Značajno se ubrzala igra. Beležimo solidan pokušaj Rikarda Rodrigeza koji zaista ima top u nogama, ipak ovaj put je pucao preko gola.

26. minut - Evo konačno utakmice! Prva prilika za Italiju. Kjeza je izmešao rivale, šutirao, međutim Akanđi je izblokirao šut koji je išao u gol Zomera.

24. minut - Konačno! Evo je prva šansa na utakmici. Embolo je imao situaciju jedan na jedan sa Donarumom koji mu je odbranio maestralno!

 

 

23. minut - Prošla je prva polovina prvog poluvremena gde za sada nismo videli nijedan jedini udarac u okvir gola na obe strane?!

17. minut - Opasniji Švajcarci. Imali su dobru kontru, međutim, loše su je realizovali, usledio je slab centaršut i lak posao za Donarumu. 

14. minut - Jako slab centaršut Ebišera iz dobre pozicije i slobodnog udarca što je lako uhvatio Đanluiđi Donaruma.

9. minut - Ništa vredno pomena u Berlinu za sada. Odlična atmosfera, svi su preduslovi tu za sjajan fudbal, još samo i da ga vidimo.

4. minut - Solidan ritam utakmice na početku. Za sada su "sajdžije" nešto opasnije.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za selekciju Švajcarske.

17.50 - Zanimljivo je da su se Švajcarska i Italija sastali u kvalfikacijama za prošlo Svetsko prvenstvo (1:1, 0:0), a "azuri" su današnjeg rivala savladali na prošlom Evropskom prvenstvu sa čak 3:0.

17.40 - Sa druge strane će spaleti među rezervistima imati: Belanovu, Bonđorna, Kambijasa, Dimarka, Fratezija, Gatija, Žoržinja, Pelegrinija, Raspadorija, Retegija, Zakanjiha, Folorunša i golmane Merea i Vikarija.

 

 

17.30 - Selektor Murat Jakić sa klupe za rezerve računati na Cubera, Zajsigera, Zakariju, Sijera, Štefena, Stergijua, Jašarija, Šaćirija, Okafora, Elvedija, Amdunija, Dua i golmane Kobela i Mvoga.

17.20 - Italija će se protivniku suprotstaviti u formaciji 4-3-3: Donaruma - Di Lorenco, Manćini, Bastoni, Darmijan - Kristante, Fađoli, Barela - Kjeza, Skamaka, El Šaravi. 

17.10 - Poznati su i sastavi. Švajcarska će zaigrati u formaciji 3-4-3: Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Ebišer, Frojler, Džaka, Rajder - Vargas, Embolo, Ndoje.

 

 

17.00 - Švajcarska na ovom meču neće moći da računa na Silvana Vidmera zbog partnih žutih kartona, a Italijani na Rikarda Kalafijorija iz istog razloga, kao i Federika Dimarka zbog povrede lista. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading