NACIONALNA ŽALOST Nemci još kukaju, a Englez trlja ruke: Zarada 87.000 evra!

06:30 | 07-07-2024

EP2024 0

Sudija s Ostrva, koji je dosad zaradio za skupoceni automobil, omražena ličnost u zemlji domaćina EURO 2024. zbog nedosuđenog penala protiv Španije

Navijači Nemačke

Nemačka je eliminisana u četvrfinalu šampionata čiji je domaćin, da li zasluženo ili nepravedno? Statistika pokazuje da su „panceri“ možda nezasluženo poraženi od Španije (1:2 golom u 119. minutu), a nacija grmi - krađa!

Entoni Tejlor EPA/Ronald Wittek
 

Krivac za neočekivani poraz izabranika Julijana Nagelsmana, neočekivan za celu zemlju, ne samo prisutne na stadionu u Štutgartu (njih 54.000), nađen je u Entoniju Tejloru. Englez u 106. minutu igranje rukom španskog beka Kukurelje u šesnaestercu nije okarakterisao kao penal i time je navukao na sebe bes Nemaca koji ne žele da čuju ono što analitičari tvrde, poput novinara Dejla Džonsona.

Mark Kukurelja AP/Tom Weller
 

- UEFA je pre EP sudijama dala jasne instrukcije da se penali ne dodeljuju ukoliko lopta pogodi igrača u ruku a ona bude ispružena prema dole, te iza tela igrača. Kako je u pitanju bio baš takav slučaj, ni Entoni Tejlor, ni VAR sudija Stjuart Atvel nisu reagovali - objašnjava Džonson, ekspert za VAR suđenje.

Entoni Tejlor EPA/ANNA SZILAGYI
 

Badava sve, Nemci kukaju na sav glas... A Tejlor trlja ruke. Sudija iz Mančestera je dosad na EURO 2024. zaradio 87.000 evra! Dakle, za skupoceni automobil.

Danijele Orsato EPA/GEORGI LICOVSKI
 

Zarade sudija na EURO 2024.

učešće na turniru 67.000
meč u grupnoj fazi 5.000
meč u nokaut-fazi 10.000
* iznosi su za glavne arbitre

Svi arbitri kojima je UEFA ukazala poverenje da dele pravdu u Nemačkoj - našeg Srđana Jovanovića, nažalost nema - samo za učešće na šampionatu su dobili po 67.000 evra. Odsuđen meč u grupi je doneo dodatnu zaradu od 5.000, a u nokaut fazi 10.000 evra. Tejlor je u grupnoj fazi vodi susrete Holandija - Francuska i Belgija - Ukrajina, te ovaj u četvrtfinalu zbog kojeg su u Nemačkoj dani žalosti.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading