FUDBAL ZA BOGOVE Lepotica, rekord Jamala i lepotica Danija Olma odveli Špance u finale EP

22:54 | 09-07-2024

EP2024 0

"Crvena furija" u borbi za trofej!

fudbalska reprezentacija francuske, fudbalska reprezentacija španije

Imamo prvog finalistu Evropskog prvenstva! Kakva utakmica. Za bogove. Spektakl su nam priredili Francuzi i Španci koji će se na kraju boriti za titulu prvaka Evrope - 2:1!

Fantastično su obe selekcije otvorile meč. Gotovo da su od prvog minuta napadali. Posebno Španci preko Fabijana Ruiza koji je pripretio u dva navrata.

Kada već nije vezista Pari Sen Žermena našao put do gola Francuza, jeste napadač istog kluba. Samo na drugoj strani.

Odlična akcija po levoj strani i centaršut Kilijana Mbapea je već u devetom minutu Randal Kolo Muani sproveo u mrežu skamenjenog Unaja Simona.

Igra se tek tada otvorila. Naročito posle verovatno i gola turnira u režiji Lamina Jamala koji je postao najmlađi strelac u istoriji Evropskog prvenstva!

Sa samo 16 godina i 362 dana je krilo Barselone zalomilo fintom dva protivnika i savilo kiflu koja se od stative odbila u gol Menjana. Ni dva golmana ne bi mogla to da odbrane...

Fudbalska reprezentacija Francuske AP Photo/Ebrahim Noroozi
 

Već u 25. minutu je Španija stigla do preokreta! I opet je do izražaja došla prefinjena tehnika španskih igrača. Konkretno Danija Olma.

Odbila se lopta do fudbalera Lajpciga, i on je fintom zalomio dva čuvara, snažno šutirao, a lopta je pogodila nesrećnog Kundea kojem je pripisan autogol, mada bi lopta svakako završila u mreži.

Rasplamsala se borba, prštalo je na sve strane u Minhenu. Posebno su Španci bili aktivni pošto su hteli da i sa trećim pogotkom reše pitanje pobednika.

Međutim, jako dobra i čvrsta je bila francuska odbrana koja je većinu nasrtaja izblokirala pa smo otišli sa 2:1 na poluvreme.

Drugi deo igre je bio znatno manje sadržajan. Jeste istina da su se smenjivale prilike, da su napadali i jedni i drugi, međutim ritam iz prvog dela igre je zaista bio fudbal za bogove.

Morali su Francuzi da krenu na sve ili ništa, nisu imali puno opcija. Pretili su Mbape, Barkola, Kolo Muani, međutim nisu uspeli da promene rezultat i Španci su zasluženo otišli u finale!

Španija - Francuska 2:1 (2:1)

Jamal 21, Kunde (ag.) 25 - Kolo Muani 9

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još pet minuta u nadoknadi vremena u Minhenu.

Fudbalska reprezentacija Francuske AP Photo/Ariel Schalit
 

 86. minut - Gotovo dva minuta bez aktivne igre. Povredio se Ajmerik Laport, ali deluje da će moći da nastavi utakmicu.

81. minut - Ulazimo u dramatičan finiš. Ostalo je još 15-ak minuta. Španci su jako blizu finalu...

76. minut - Opasan udarac Francuza posle duge akcije. Teo Ernandez je poslao visoko preko gola pošto mu je prethodno nezgodno odskočila.

69. minut - Solidan napad Francuske. Delovalo je da može da bude opasnije, ali je sve upropastio Usman Dembele koji je napravio faul u napadu. 

63. minut - Dvostruka izmena kod Francuske. Na terenu su Eduard Kamavinga, Antoan Grizman i Bredli Barkola, na klupu su se preselili Kolo Muani, Kante i Rabio. 

58. minut - Evo i prve izmene i to u selekciji Španije. Izlazi Hesus Navas, a na terenu je Daniel Vivian. 

55. minut - Dobro se brane Španci za sada. Očit je pritisak "trikolora" koji idu na sve i ništa kako bi izborili makar produžetke.

50. minut - Zanimljivo je da su Francuzi imali jedan jedini šut u okvir gola Španije i to baš onaj iz kojeg je pao pogodak Kolo Muanija.  

Fudbalska reprezentacija Francuske AP Photo/Ebrahim Noroozi
 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, bez izmena na obe strane.

Kraj prvog dela igre - Fantastična utakmica zaista, sve pršti i samo možemo da se nadamo da ćemo i u drugom delu meča gledati ovakvu predstavu od Španaca i Francuza.

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom delu igre.

41. minut - Nastavljaju sa napadim Španci. Jamal je opet driblingom izbacio rivala, ali opet je francuska odbrana izblokirala taj pokušaj. 

36. minut - Kakav je igrač Fabijan Ruiz, igra na sjajnom nivou. Sada je šutirao, međutim je izblokiran. 

32. minut - Zaista sve pršti na terenu u Minhenu. Nestvaran je tempo utakmice i bez dileme je do sada jedna od najboljih na ovom prvenstvu.

25. minut - Goool za Španiju! Potpuni preokret "crvene furije" u samo četiri minuta. Odbila se lopta do Danija Olma koji je posle fintom izbacio čuvare, snažno šutirao i Žil Kunde nije mogao da interveniše bolje.

 

 

21. minut - Gooool za Španiju! Kakav pogodak naredne velike stvari svetskog fudbala! Izbacio je fintom dvojicu protivnika i opalio je pravu bombu od stative Manjana, neodbranjivo! Pravi spektakl gledamo zaista.

 

 

19. minut - Nova sjajna prilika za Francusku. Udarac Mbapea je izblokiran, stigla je lopta do Kolo Muanija koji je bio u teškoj situaciji, pa je španska odbrana, uz dosta panike - nekako intervenisala.

14. minut - Evo i prvog žutog kartona na utakmici. Dobio ga je Hesus Navas pošto je zaustavio Adrijana Rabioa u jako opasnom napadu Francuske.

9. minut - Goooool za Francusku! Sjajan centaršut sa leve strane Mbape, odlično je skočio Kolo Muani i doveo u vođstvo "trikolore"!

 

 

5. minut - Nova šansa za "crvenu furiju" i opet Ruiz. Sada je još bolja prilika bila, glavom iz peterca, lopta je otišla malo preko gola.

3. minut - Prvi napad i pretnja Španaca. Fabijan Ruiz je bio u akciji, centrirao je iz kaznenog prostora Francuske, međutim dosta neprecizno. 

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom za selekciju Španije.

20.50 - U prethodnih pet mečeva dve selekcije, Španija je slavila tri puta, Francuska jednom, dok je jedan meč okončan - nerešeno.

 

 

20.40 - Selektor Didije Dešan će sa klupe za rezerve računati na: Barkolu, Kamavingu, Klosa, Komana, Fofanu, Žirua, Grizmana, Konatea, Mendija, Pavara, Tirama, Zaire-Emerija i golmane Sambu i Areolu.

20.30 - Luis de la Fuente će moći da uvede na teren: Baenu, Grimalda, Hoselua, Merina, Ojarzabala, Pereza, Lopeza, Vivijana, Zubimendija, Ferana Toresa i golmane Raju i Remira.

20.20 - Francuska će takođe igrati u formaciji 4-3-3: Menjan - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez - Kante, Čuameni, Rabio - Dembele, Kolo Muani, Mbape.

 

 

20.10 - Poznati su i sastavi. Španija će igrati u formaciji 4-3-3: Simon - Navas, Laport, Naćo, Kukurelja - Rodri, Dani Olmo, Fabijan Ruiz - Lamin Jamal, Morata, Vilijams.

20.00 - Velikih problema sa sastavom imaće večeras selektor Španije pošto ne može da računa na povređenog Pedrija i suspendovane Robina le Normanda i Danija Karvahala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading