SUPERKOMPJUTER IZRAČUNAO Zvezda ima ovolike šanse da se plasira u osminu finala LŠ

13:42 | 13-09-2024

Fudbal 0

Crveno-bele čeka težak zadatak.

Fudbal

Imaće Crvena zvezda tu čast i privilegiju da bude učesnica prve sezone reformisane Lige šampiona, a prema simulacijama superkompjutera i veoma male šanse da se plasira u osminu finala.

Renomirana statistička kuća "Opta" je izvršila čak 10.000 simulacija utakmica u novoj Ligi šampiona i prema tome šampion Srbije ima tek 6,2 odsto šanse da se plasira u osminu finala.

Manje šanse imaju samo Jang Bojs (4,3), Šahtjor Donjeck (3,9) i Slovan Bratislava (1,2). To su ujedno i jedini timovi sa jednocifrenim procentom.

To znači da bi Zvezda morala da bude pozicionirana između 9. i 24. mesta i tako preskoči najmanje 12 timova na jedinstvenoj tabeli.

Dalje, prema superkompjuteru, crveno-beli nemaju nikakve šanse da se plasiraju u finale, dok je za polufinale LŠ verovatnoća tek 0,1 odsto. Primera radi, za četvrtfinale im se daje tek jedan odsto šanse.

Što se tiče favorita, najveće šanse da završe na tronu daju se fudbalerima Mančester sitija – 25,3 odsto. Sledi branilac titule Real Madrid sa 18,2, a zatim i milanski Inter sa 10,9 odsto.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading