RUSIJA NA SLEDEĆEM MUNDIJALU?! Bliži se kraj sankcijama, evo šta to znači za našu braću

15:17 | 13-09-2024

Fudbal 0

Ovo bi moglo da bude senzacionalno.

epa

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije, Aleksandar Djukov, doneo je optimistične vesti svojim sugrađanima po pitanju povratka reprezentacije na međunarodna takmičenja.

Naime, on je za "Sovsport" otkrio da postoji pozitivno raspoloženje unutar FIFA i UEFA po pitanju ukidanja sportskih sankcija Rusiji:

- Neću imenovati nikakve konkretne događaje. Ako govorimo o jeseni, onda je ovo nastavak fudbalskih sezona na mnogim kontinentima, tako da su fudbalski funkcioneri u ovo vreme aktivni, održavaju se mnogi različiti sastanci i konferencije. Sasvim je moguće da će ipak biti donete odluke koje će doprineti povratku našeg tima na zvanične fudbalske turnire - rekao je Djukov.

BEZ MILOSTI ZA RUSKINJU Suspendovana na 10 godina zbog dopinga

Evo i otkud toliko optimizma:

- Recimo, intuicija, koja se zasniva na iskustvu, i proceni šta se dešava, kako se menjaju stavovi različitih fudbalskih radnika.

Kako vreme odmiče, deluje da je sve više zemalja koje podržavaju Rusiju:

- Čini mi se da je tako. Svakog meseca se povećava broj zemalja koje nas podržavaju.

Za kraj je otkrio da li postoji mogućnost da se Rusija takmiči na Mundijalu 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama:

- Postoji mogućnost. Videćemo, vreme će pokazati - kazao je Djukov i otkrio da još nije doneo odluku da li će ići na Izvršni odbor UEFA krajem septembra, pošto se održava u Češkoj, a ta zemlja nije prijateljski naklonjena Rusiji.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading