SRBIJA (NE) TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST Četvorica naših fudbalera među najtalentovanijim na svetu, Jamal je broj jedan

20:43 | 13-09-2024

Fudbal 0

Oni su budućnost fudbala

Lamin Jamal

Objavljena je lista najboljih mladih fudbalera do 20 godina, a među tačno sto imena našla su se i četiri srpska. Rangiranje je obavljeno na osnovu koeficijenta u poređenju sa prosečnim brojem minuta njihovih vršnjaka na toj poziciji.

Izgleda da Aleksandar Mitrović i drugovi imaju naslednike i da navijači ne moraju da brinu za budućnost srpskog fudbala. Makar ako je suditi po istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES).

Najbolje rangirani Srbin se nalazi na 43. mestu i njegovo ime je Milan Aleksić. Ovaj 19-godišnjak igra za Sanderlend, a prethodno je nosio dres Radničkog iz Kragujevca. Njegov koeficijent je 1.82.

Sledeće srpsko ime koje je uočeno na listi, nalazi se na 70. mestu i reč je o Mihajlu Cvetkoviću, fudbaleru Čukaričkog. Njegov koeficijent iznosi 1,72.

Samo tri pozicije ispod Cvetkovića, nalazi se ime Uroša Sremčevića iz Crvene zvezde, čiji koeficijent takođe iznosi 1,72.

I poslednje srpsko ime i prezime koje se nalazi na listi je Miloš Luković i pronašli smo ga na koti 93 sa koeficijentom 1,66. Reč je o omladincu koju je nedavno potpisao ugovor sa Strazburom, a prethodno je nosio dres IMT-a. 

Na prvom mestu nalazi se, očekivano, španski superstar Lamin Jamal koji nosi dres Barselone, a odmah iza njega našao se njegov saigrač Pau Kubarsi. U top deset nalaze se i Realov Endrik, Voren Zair-Emeri (PSŽ), Kobi Meino (Mančester junajted), Arči Grej (Totenhem), Giljom Restes (Tuluz), Kendri Paez (Indepentijente del Vale), Žoao Neves (PSŽ) i Luis Majli (Njukasl).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading