BARSELONA U PROBLEMU Plate fudbalera prekoračile limit

06:00 | 14-09-2024

Fudbal 0

La Liga objavila da ograničenje nisu ispoštovali još Sevilja i Espanjol.

barsa

Elitni rang španskog fudbala, La Liga iliti Primera, uoči starta nove sezone saopštila je limite koje klubovi moraju poštovati kada je reč o platama fudbalera. Međutim, nedavno je objavljeno da su čak četiri kluba prekršila ograničenja, a to su Barselona, Sevilja i Espanjol.

Slavni katalonski klub na plate fudbalera ima pravo da potroši 426 miliona, a ovo im je samo poslenji u nizu propusta i prekršaja. Poznato je da "blaugrana" poslednjih godina ima velikih problema sa finansijama i pitanje je kako će napraviti neki novi, održiv sistem kao što je bio slučaj pre više od deceniju kada su harali Evropom i svetom. Sevilji i Espanjolu limit je najniži u odnosu na ostale. Andalužanima je granica postavljena na oko dva i po miliona evra, dok je Espanjol na 8,7 miliona.

Real Madrid najviše može da plati nove fudbalera - 754 miliona, dok je madridski Atletiko ograničen na 310 miliona evra.

U letnjem prelaznom roku potrošeno je zbirno 544 miliona evra, a zarađeno 535 miliona, s tim što nisu uračunati transferi bez obeštećenja poput dolaska Kilijana Mbapea u Real.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading