VEČITI DERBI U FOKUSU ENGLEZA Milenković im objasnio - stadion kao da gori, atmosfera je luda

11:10 | 14-09-2024

Fudbal 0

Milenković pričao Englezima.

Nikola Milenković

Rešio je Nikola Milenković da se prvi put oproba u Premijer ligi i to u dresu Notingem Foresta. Zanimalo je lokalne medije da popularni Bleki malo približi sebe.

Za početak, kako je bilo odrastati u ratnom stanju pod NATO bombama 1999. godine.

- Roditelji su mi bili veoma važni u detinjstvu, kao i svima. Pogotovo u Srbiji, jer to je bilo vreme rata. Teška vremena stvaraju čvrste ljude. Karakter nam je možda malo jači zbog toga. Samog rata se ja ne sećam, jer u to vreme sam bio baš mali. Imao sam samo dve godine. Kasnije je sve bilo kako treba.

Potvrdio je Milenković da je ranije imao ponude Liverpula i Mančester junajteda.

- Bilo je nekih opcija u prošlosti, ali ostao sam u Fjorentini. Imao sam veoma dobar odnos sa klubom, gradom Firencom i navijačima. Bilo mi je veoma dobro tamo i zato sam odlučio da ostanem. Sada je došlo vreme za promenu. Mislim da sam spreman za Premijer ligu. Najteža je i najbolja liga na svetu. Osećam se da sam spreman za taj izazov.

tanj FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bg
 

Posebno je Engleze zanimalo da im stameni štoper dočara atmosferu večitog derbija.

- Igrao sam utakmice protiv Zvezde. To je sjajan derbi sa neverovatnim navijačima. Atmosfera je luda i stvarno sam uživao. Prelepo iskustvo. Pogotovo kada pobedite.

Priznaje štoper Notingem Foresta da atmosfera u Premijer ligi i na derbiju ne može ni da se poredi.

- Derbi je svuda. Tog dana sve u gradu stane. Ima mnogo policije svuda po gradu, jer navijači dve strane se tuku kad se sretnu na ulici. Stadion izgleda kao da gori. Ponekad i zaista gori, jer gostujući navijači umeju da zapale stolice. U Engleskoj nemate takve stvari, ali navijači su glasni i strastveni. Prija mi ta atmosfera u Engleskoj. Međutim, u Srbiji je mnogo luđe! Meni je taj period u Partizanu bio veoma dobar, jer smo osvajali trofeje. Bilo je to fantastično iskustvo za klinca koji je odrastao u Partizanovoj akademiji. Ne može bolje od toga da osvojite titulu sa Partizanom, a onda da u finalu kupa pobedite Crvenu zvezdu. Tada mi se ostvario san - rekao je, između ostalog, Milenković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading