SILASOVI PROMAŠAJI NISU KOŠTALI ZVEZDU Crveno-beli rutinski pobedili Napredak i spremni dočekuju Ligu šampiona

21:55 | 14-09-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kruševački Napredak sa 2:0 u 8. kolu Superlige Srbije

Fudbal

Zvezda je zabeležila rutinsku pobedu, a strelci su bili Bruno Duarte iz penala u 29. i Mirko Ivanić u 47. minutu.

Crveno-beli su mogli da povedu već posle 15 sekundi, kada je Silas imao veliku priliku, ali je golman gostiju Balević sjajno dobranio. Uzvratili su gosti u petom minutu preko Mihajla Petkovića koji je šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Ponovo je šansu imao Silas i to u 10. minutu, ali iz dva pokušaja nije uspeo da savlada Balevića. Nastavila je Zvezda sa ofanzivnom igrom i to joj se isplatilo u 29. minutu, kada je sudija Pavle Ilić dosudio jedanaesterac nakon igranja rukom od strane Marinkovića. Odgovornost je preuzeo Bruno Duarte i rutinski savladao Balevića za 1:0.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Samo minut kasnije je Napredak postigao gol preko Stojiljkovića, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Do kraja prvog dela je Zvezda imala još nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije menjao.

Međutim, već na samom startu drugog poluvremena domaći tim stiže do drugog gola. Elšnik je izveo korner, odbrana Kruševljana je loše reagovala, što je iskoristio Mirko Ivanić i postigao gol.

Nastavili su crveno-beli da prte, ponovo je Silas imao veliku priliku kada je obišao Balevića, ali je otišao previše u stranu i nije uspeo da uputi udarac. Nekoliko minuta kasnije je isti igrač pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored gola.

U 67. minutu je Napredak mogao do gola preko Karaklajića, ali je Glazer odlično intervenisao. 

Do kraja utakmice je srpski šampion rutinski čuvao vođstvo, a Napredak je u završnici ostao sa igračem manje, kada je  Ignjatović oštro faulirao Seola i dobio direktan crveni karton.

Rezultat se više nije menjao i Zvezda je došla do šeste pobede ove sezone u srpskom šampionatu, uz jedan remi. 

U sledećem kolu na programu je prvi večiti derbi u ovoj sezoni na stadionu partizana, a pre toga će Zvezda odigrati prvi meč u novom formatu Lige šampiona protiv Benfike.

 

 

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 2:0 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić"

Sudija: Pavle Ilić

Kraj utakmice

90. minut - Četiri minuta nadoknade.

85. minut - Napredak je ostao sa igračem manje. Ignjatović je oštro startovao nad Seolom i dobio direktan crveni karton.

82. minut - Mogao je Nemanja Radonjić da postigne gol na povratničkom debiju. Šutirao je sa dvadesetak metara, lopta je zakačila nekoga od igrača Napretka i završila na stativi.

78. minut - Još jednu veliku priliku ne koristi Endiaj.

75. minut - Posle dužeg vremena uzbuđenje i šansa za Endiaja, ali napadač Zvezde nije uspeo da zatrese mrežu.

67. minut - Odlična prilika za Karaklajića, koji je mogao odmah po ulasku u igru da postigne gol i vrati svoj tim u život. Ipak, Glazer je sjajno intervenisao, pa će gosti imati prvi korner da utakmici.

63. minut - Vladan Milojević pravi trostruku izmenu. Iz igre su izašli Duarte, Silas i Elšnik, a na terenu su Radonjić, Dalsio i Endiaj. 

59. minut - Slobodan udarac je izveo Silas. Šutirao je izuzetno snažno, ali je lopta otišla pored desne stative.

58. minut - Prvi žuti karton na utakmici je dobio Stefan Bukorac. Oborio je Duartea na ivici šesnaesterca i zaradio javnu opomenu. Zvezda će imati dobru priliku da zapreti iz prekida.

55. minut - Još jedna velika prilika za Silasa. Sjajno ga je proigrao Elšnik i izašao je jedan na jedan sa Balevićem. Obišao je golmana Napretka, ali je otišao previše u stranu i nije uspeo da šutira. Pokušao je da asistira, ali je odbrana gostiju dobro intervenisala. Od svega samo korner za crveno-bele.

52. minut - Solidan pokušaj Drkušića, ali bez većih problema za Balevića.

47. minut - GOL! Crvena zvezda je duplirala prednost, strelac je Mirko Ivanić. Elšnik je izveo korner, odbrana Kruševljana je loše reagovala i lopta je stigla do Ivanića koji je bez ikakvih problema smestio loptu u mrežu. Idealan početak drugog dela za crveno-bele

Kraj prvog poluvremena

44. minut - Dobra prilika za domaće. Elšnik je centrirao sa leve strane, a ispred Olajinke je odlično intervenisao defanzivac Napretka. Biće deseti korner za Zvezdu.

42. minut - Dobar udarac Olajinke sa ivice šesnaesterca, ali je Balević odbranio.

40. minut - Opao je pritisak Zvezde. Deluje kao da se domaći im zadovoljio trenutnim rezultatom i Napredak sada mnogo lakše dolazi do lopte.

31. minut - Napredak je odmah postigao gol preko Stojiljkovića, ali je poništen zbog ofsajda.

29. minut - GOL! Zvezda vodi 1:0. Duarte je bio siguran izvođač penala.

28. minut - Penal za Zvezdu! Lopta je pogodila Marinkovića u ruku nakon dodavanja Silasa i sudija Pavle Ilić je odmah pokazao na belu tačku

22. minut - Već šesti korner za crveno-bele. Izveo ga je Elšnik, ali nije bilo veće opasnosti po gol gostiju.

13. minut - Ponovo preti sjajni Petković. Mladi napadač tima iz Kruševca je bio u nezadrživom solo prodoru, ali je Glazer uspeo da interveniše.

12. minut - Nova velika prilika za domaći tim. Ivanić je proigrao Silasa koji je dva puta šutirao, ali je odbrana Napretka uspela da sačuva gol.

6. Sjajan ritam na startu. Napredak je imao prvi opasan napad na meču. Mladi Mihajlo Petković je šutirao glavom, ali je lopta završila malo pored gola.

4. minut - Agresivan početak Zvezde. Sada je pokušao još jedan novajlija Rade Krunić. Šutirao je više od 20 metara, ali je njegov pokušaj izblokiran.

1. minut - Velika šansa za Zvezdu već posle 15 sekundi! Silas je bio jedan na jedan sa golmanom Kruševljana koji je uspeo da spreči pogodak najvećeg pojačanja crveno-belih.

Utakmica je počela!

19.11 - Tim Vladana Milojevića ima pet pobeda i jedan remi, dok Napredak ima učinak od dve pobede, dva remija i tri poraza.

19.09 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici između Crvene zvezde i Napretka iz Kruševca. Uz sport.Alo možete uživo pratiti dešavanja iz Beograda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading