ZVEZDAN TERZIĆ OTVORENO O SVEMU Otkrio koliki je Zvezdin budžet, koja je najveća plata, ali i koga se najviše plaši u Ligi šampiona

19:24 | 18-09-2024

Fudbal 0

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je u emisiji "Oko" i govorio je o pojačanjima, Ligi šampiona, ali i mnogim drugim temama

fkcz

Crveno-bele očekuje premijera u novom formatu Lige šampiona. Srpski šampion će u četvrtak dočekati Benfiku na stadionu "Rajko Mitić".

Terzić je govorio o novom formatu Lige šampiona, a takođe je istakao i da je pratio Štutgart protiv Real Madrida.

- Malo me strah kad sam video Štutgart kako je odigrao usred Madrida, nadigrao je Real. Po svim parametrima je bio iznad Reala i taj broj šansi što je napravio, to je da se dobro zamislimo. Nije slučajno bio vice-šampion Nemačke, pokazali su da su hrabri, ofanzivni. Imali smo posebna fokus na toj utakmici. Naši protivnici su stvarno veliki klubovi, veliki timovi. U ovom formatu ima četiri kluba više, neki su iskoristili svoju šansu. Mnogi navijači žale što nismo dobili nekog drugačijeg iz četvrtog šešira, ali mislim da ako ćemo igrati Ligu šampiona ne smemo nikog da se plašimo, bez obzira na veliki respekt koji osećamo i pokazujemo, odigraćemo hrabro i visoko ćemo ih napasti. Potrebno je dosta sreće, Milan je poveo, pa izgubio. Trebaće sreće, ali mi se pitamo. Koliko mi budemo kvalitetni i koncentrisani i hrabri, tako će biti - rekao je Terzić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Otkrio je kolika je najveća plata u Zvezdi, kao i šta ga ljudi često pitaju.

- Voleo bih da sve najbolje srpsko bude u Crvenoj zvezdi. Mi često uzmemo spisak reprezentacije gledamo ko bi dobro došao u Zvezdi, ko? Često pitaju prijatelji, sinovi, pitam ko je bolji da igra Zvezda ili reprezentacija Srbije. Voleo bih da ima više reprezentativca, ali nama su najskuplji domaći igrači, one koje mi želimo da dovedemo. Luka Jović i Filip Kostić, vidite im plate. To Zvezda ne može. Najveća plata koju Zvezda može da da je 1.250.000 evra, to je gornja granica. To je godišnja plata za najplaćenijeg igrača. Dovodićemo sve bolje i bolje igrače, polako.

Zvezdan Terzić Alo! Vladimir Marković
 

Otkrio je i Zvezdin budžet.

- Uskoro će Zvezda moći da plaća po dva ili dva i po miliona. Ovakvo takmičenje morate da ulažete, ja sam ovde 11-u sezonu, kad pomislite kako Zvezda izgleda nekad. Kad sam došao 2014. imali smo 8.000.000 evra i to smo vraćali za dugove. Nama je potrebno 65.000.000 evra godišnje. Zaradili smo 92.000.000 evra.

Zahvalio se i Hvangu.

- Meni je lično jako žao što je otišao, međutim, njega smo doveli prošlog leta zbog sukoba sa Olimpijakosom. Gledamo te odnose u nekim klubovima, iskoristili smo nesporazume sa Olimpijakosom, a njegov uslov je bio da ne bi došao u situaciji, da mora da se stavi izlazna klauzula od 7.000.000 evra. Nije iskoristio to, ja ne želim da dođem ako se ne dogovorite na 8.000.000, želim da mu se zahvalim za sve što je uradio za Zvezdu.

Govorio je i o Radetu Kruniću.

- Ako ćemo da gledamo samo CV, Rade Krunić ima mnogo jači CV od Hvanga. Njega smo zavoleli i prihvatili sa razlogom, navijači su ga proglasili za najboljeg igrača, on je defanzviniji od Hvanga i to nam je potrebno. Da dobijemo stabilnost i čvrstinu ispred štoperskog tandema, Rade Krunić je nešto najbolje. Kad se pojavio promil šanse zbog njegovog sukoba sa Murinjom, on nije imao u planu to. Nije hteo da uvede svežu krv, mi smo strpljivo u tajnosti radili i išli smo na kartu srpstva kod Radeta Krunića, tu kartu zvezdaštva i napravili smo sjajan potez. Dovođenjem Silasa i Krunića je bila takva euforija i da zbog Radonjića da Zvezda odavno nije uspešno privela prelazni rok ovak bolje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading