SPREMA SE POTPUNI HAOS Siti bi mogao da bude izbačen iz Lige šampiona?!

20:43 | 19-09-2024

Fudbal 0

Bio bi to ogroman udarac za engleski klub.

FK Mančester siti

Počeo je nedavno na tajnoj lokaciji u Londonu proces protiv Mančester sitija za kršenje finansijskom fer-pleja po čak 115 optužbi što bi moglo da ima dalekosežne posledice.

Jedna od njih bi mogla da bude i ta, naravno pod pretpostavkom da se "građani" proglase krivima, da engleski klub bude izbačen iz Lige šampiona!

Na takvo razmišljanje navodi britanski "Telegraf" koji najpre razvejava mišljenje da bi Siti bio izbačen iz Premijer lige.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

I ne samo iz najjače lige sveta, već i iz FA kupa i Karabao kupa koji se igraju.

- Jednokratno oduzimanje bodova zbog učestalog kršenja finansijskog fer pleja u periodu od 2009. do 2022. godine, a zbog čega se suočavanja sa 115 optužbi, ne bi bilo adekvatna kazna, smatra najveći broj klubova Premijer lige i konkurenata Mančester Sitija, tako bi isključivo izbacivanje iz lige zadovoljilo one što traže sankcije, i dodaje se:

Zvezda - Siti FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs
 

- Sve to dovelo bi do ozbiljnog haosa u engleskom fudbalu, jer izbacivanje iz Premijer lige, značilo bi da Siti ne može da igra ni u FA kupu, odnosno Liga kupa. Tačka 31 pravilnika FA kupa kaže: kada je klub primljen u određeno takmičenje, a potom uklonjen iz bilo kog razloga (ili su njegovi mečevi suspednovani), Odbor za profesionaln sport (PGB) ima sve ingerencije da isti takođe isključi iz takmičenja.

Britanski list piše da bi sa oreolom "krivca", ostali klubovi u Evropi teško prihvatili da igraju protiv Sitija iako UEFA nema precizne mehanizme da automatski izbaci klub iz Mančestera iz Lige šampiona.

Teoretski, mogao bi Siti da nastavi da igra LŠ, ali... 

- Na kraju krajeva, izgledi da Siti trijumfuje u eliti u takvim uslovima, bili bi veoma mali. Takođe, pitanje je kako bi reagovali ostali rivali i navijači - zaključuje "Telegraf".

Zato se sa tolikim nestrpljenjem očekuje konačna presuda u slučaju Mančester sitija koja bi trebalo da bude donesena do kraja godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading