ZABRINUTO LICE VLADANA MILOJEVIĆA: Plašim se za Mimovića, teže su mi padali prethodni porazi u Ligi šampiona

22:07 | 19-09-2024

Fudbal 0

Milojević je na konferenciji za medije

Vladan Milojević

Ima Vladan Milojević razloga za zadovoljstvo i to zbog dobre igre Crvene zvezde u uvodnom kolu Lige šampiona. Ali, takođe i razloga za nezadovoljstvo zbog dva jeftino primljena gola od Benfike.

I zato je bilo veoma interesantno čuti trener šampiona Srbije na konferenciji za medije posle utakmice.

- Sigurno da je utakmica drugačija kada je rezultat egal. Mogli smo hrabrije da uđemo u meč, bili smo malo smušeni, ali Benfika je dobar tim. Držali smo se plana koji smo hteli. Visok pritisak, malo smo bili nesigurni zbog nekoliko loših pasova. Nije to njihovo neznanje, više neuigranost koja nam fali. Trebaju igrači da imaju veću sinergiju, da igrači znaju u svakom trenutku ko je gde na terenu. Zaslužili smo nešto više. Primili smo dva gola koja se na ovom nivou ne smeju primiti. Probali smo da se vratimo, dobra reakcija igrača, imaju dobra dva štopera koji su sve lopte očistili u šesnaestercu. Da smo dali ranije gol i da smo imali više vremena... Šta da radimo, ovo je Liga šampiona, skupo smo to platili, idemo dalje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje o kadrovskoj situaciji i povredi Mimovića, Milojević je dao vrlo opširan odgovor.

- Drkušić je povređen. Bio je veliki rizik, nije se osećao spremnim. Kao ni Radonjić koji je em povređen, em totalno nespreman. Trebaće mu dosta, dosta vremena da stigne na neki nivo. Nije Dalsio odigrao loše, on je kvalitetan i dobar igrač. Ušao je nezagrejan. Imali smo problem, bili smo u nekom razmišljanju šta i kako. Imali smo pored Mimovića problem i sa Seolom, pa smo razmišljali šta i kako. Imamo problema sa bekovima. Rodić je povređen. Tek za neke tri nedelje će biti spreman. Ima devijaciju nosa plus povredu. Elšnik je odradio dobar posao. Nismo tu imali problem, nije nas Benfika tu ugrožavala. Nisu imali nijednu šansu. Vrlo lako smo dolazili do njihovih 20-30 metara, to su iskusni igrači.  

Jako je bio zabrinut trener Zvezde zbog težine povrede talentovanog desnog beka.

- Plašim se da nije dobro. Stopalo je u pitanju. Otišao je na snimanje, imaćemo dodatne informacije o njemu. Sigurno da Mimović igra dobro, nametnuo se, pun je samopozdanja, dešavaju se takve stvari, povrede, fudbal je to... Nisam veliki optimista što se njega tiče...

Vladan Milojević Foto: ATA Images
 

Iako je istakao da je nezadovoljan načinom na koji su primljena dva gola, nije želeo trener srpskog šampiona da upire prstom u bilo kojeg od igrača.

- Ja nisam od onih trenera koji upire prst u nekoga. I gol kada date je rad celog tima. Tako i kada primite, uvek možete da nađete ko je pogrešio. Niko nije želeo da napravi grešku. Pad koncentracije, loša procena... Milion je tu faktora. Imamo kvalitetnog protivnika, kao u košarci, kada pravite faul da ne bude koš, u fudbalu je tako da se dogodi gol. Nema tu neki način. Mislim da moju filozofiju igrači jasno znaju šta treba da rade. Nekada sam i ljut, ali nastavili smo da radimo kao i do sada. Benfika je imala kontrolu lopte, kasnili smo, hteli smo da kontrolišemo ritam igre, bili smo konfuzni. U drugom poluvremenu je to bilo daleko bolje.

Predočio je Milojević i da je kalendar jako zahtevan i da je pitanje kako će ekipa izgledati na narednom meču Lige šampiona u Milanu protiv Intera.

- Ne mogu to da pretpostavim. Mi smo se opredelili za jedan plan. Spremali smo meč, sledeća utakmica, ima do nje, svaki dan više će nam značiti. Prošli put smo imali istu situaciju posle Bodea. Mnogo znači sedam dana treniranja. Nemamo u ovakvom rasporedu puno vremena za trening. Više za oporavak igrača, ali to je naš posao, da nalazimo rešenja.

Nema prvak Srbije visoke ciljeve u Ligi šampiona, pa otuda meč sa Benfikom nije imao preveliki rezultatski imperativ.

- U ovakvom formatu je teško pričati. Sigurno nećemo igrati polufinale ili finale Lige šampiona. Treba biti realan. Možda su mi prethodni porazi u LŠ teže padali pošto nismo imali igru kakvu sam želeo. Ali, hoću da vidim ovakav tim i koji greši, moramo mnogo toga da popravimo, puno puta smo grešili protiv Benfike, ali smo odigrali mušku utakmicu. Utisak mi je da smo bili kvalitetni, jeste poraz, ali sam ponosan što su igrači dali sve od sebe i trudili su se. Nekada to nije dovoljno, ali na tome treba raditi, da probamo da igramo sa svakim. Igraćemo i sa rivalima koji su mnogo snažniji i jači, ali u svakom slučaju zatvaramo ovu utakmicu, i spremamo se za novu. Na kraju ćemo podvući crtu gde ćemo da budemo. Ponosan sam što smo ovako renomirane timove doveli na Marakanu. Daćemo sve od sebe da pružimo dobre partije.

Za kraj, trener Zvezde je kratko prokomentarisao i nadolazeći derbi protiv Partizana već u ponedeljak.

- To je sasvim drugačija utakmica. To je domaće prvenstvo. Imamo vremena da se pripremimo. Videćemo kako će to izgledati - zaključio je Milojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading