DAJE SE U BIZNIS Fudbaler Liverpula kupuje slavni francuski klub

21:15 | 20-09-2024

Fudbal 0

Trenutno je vlasnik kluba francuski biznismen Valdemar Kita, koji je na vlasti od 2007. godine. Međutim, umoran je od finansijske podrške timu sa zapada zemlje, a ne dopada se ni navijačima tima.

FK Liverpul

 

Prvotimac Liverpula Trent Aleksander Arnold ima nameru da postane vlasnik francuskog Nanta, tvrdi Ekip.

Prema informacijama uglednom listu, engleski internacionalac će pokušati da kupi osmostrukog šampiona Francuske uz asistenciju njegovog oca Majkla Arnolda, koji upravlja finansijskim interesima beka Redsa. Odbrambeni igrač Liverpula je u početku bio zainteresovan za kupovinu Sent Etjena i Avra, ali je na kraju odlučio da investira u Kanarince.

Trenutno je vlasnik kluba francuski biznismen Valdemar Kita, koji je na vlasti od 2007. godine. Međutim, umoran je od finansijske podrške timu sa zapada zemlje, a ne dopada se ni navijačima tima. Kitina nemogućnost da izgradi novi stadion koji bi pripadao Nantu, kao i sporovi oko televizijskih prava Lige 1, doprineli su spremnosti da proda klub.

Kita je tokom leta imao video poziv sa porodicom Arnold, a poslednjih dana dve strane su imale sastanke u Ženevi i u Londonu. Veruje se da je ponuda Engleza vredna 100 miliona evra – direktna suma od 80 miliona i još 20 kao kredit za prodavca, kao i razni bonusi do 40 miliona evra.

Međutim, francuski biznismen bi želeo da nadoknadi većinu svojih finansijskih gubitaka, što bi potencijalnim kupcima otežalo ispunjavanje zahteva. U međuvremenu, iz Nanta negiraju pregovore između dve strane.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading