MAMINA MAZA Kako je Francuzu zbog majke propao veliki broj transfera i zašto je zbog nje izabrao Marsej?

21:45 | 20-09-2024

Fudbal 0

Smatra se jednim od najčvršćih i najneugodnijih i pregovarača na Starom kontinentu, ali je zbog toga nasledniku pokvarila nekoliko sjajnih transfera

Adrijen Rabio

 

Fajza Lamari je ime koje nikome i ništa ne znači u svetu fudbala. Ali, kada se kaže da je to majka Kilijana Mbapea svi znaju da ona vodi karijeru i meša se u sinov privatni život.

Ipak, ona deluje nekako iz senke u odnosu na Veronuku Rabio koja je ražestila brojne menadžere na svim kontinentima.

Nema sumnje, njen sin Adrijen (29) jedan je od boljih vezista evropskog fudbala. Nedavno je prešao iz Juventusa u Marselj, a njegova majka Veronika smatra se jednim od najčvršćih i najneugodnijih i pregovarača na Starom kontinentu.

Menadžer Bruno Satin nije rekao ništa dobro o majci francuskog reprezentativca nakon što je njen sin prešao u Francusku.

Da li je Veronika Rabio koštala sina mesta u jednom od 10 najboljih klubova u Evropi? U septembru je Rabio, koji je mesecima bio bez kluba, prešao u u Ligi 1 pošto mu nije produžen ugovor sa Juventusom iz Torina.

Ranije su svi napori Rabioa da nađu mesto u vrhunskom evropskom klubu propali. Agent igrača Bruno Satin siguran je da je Rabioova majka u velikoj meri kriva za promenu ponašanja sina.

- Ovo je rezultat nekompetentnosti ljudi koji su ga tamo odveli. Savetuje ga majka, a to je dokaz da je za njega bolje da ga reprezentuju profesionalni menadžeri - objasnio je Satin za RCM Sport i dodao:

- Da je imao profesionalca uz sebe, bio bi u jednom od 10 najboljih klubova. u Evropi.

Veronika Rabio nije samo majka odličnog fudbalera već i njegov savetnik. Od 2007. godine brine o sinovim poslovima. Od tada je uplašila mnoge potencijalne poslodavce pošto je nepokolebljiva i arogantna.

Mančester siti je 2008. bacio oko na talentovanog igrača, ali nije se držao dogovora, kako je kasnije i sam Rabio rekao:

- Posle šest meseci klub nije poštovao neke dogovore, pa je majka rekla “Stani” i vratili smo se kući.

Godine 2018. Rabioov prelazak u Totenhem je propao pošto je majka očekivala veću platu za sina. Barselona se takođe uzdržavala od dogovora sa vezistom u prošlosti.

A i sada se priča da su prevelika očekivanja za platu sprečila prelazak u vrhunski klub. Za vezistu su se, između ostalih, interesovali Mančester

junajted i Arsenal. Propao je i ponovni pokušaj Juventusa iz Torina zbog Veronikone pojave tokom pregpvpra o nastavku saradnje.

Francuski reprezentativac potpisao je dvogodišnji ugovor sa Marseljom i čak je prekršio reč. Zato što je Rabio, tokom vremena provedenog u PS Žermenu (2012-19), rekao da nikada neće preći u redove rivala sa juga Francuske. - Nositi njihov dres jednog dana? To nije moguće - rekao je Rabio za novine La Provence.

Satin, koji je agent brojnim fudbalerima, otkrio je nekoliko sočnih detalja iz razgovora sa sportskim direktorom Atletika iz Madrida. Radilo se i o ponašanju Veronike Rabio, koja je želela da se meša i u rad trenera?!

Tokom razgovora pokušala je da objasni na kom mestu u timu njen sin treba da igra. Sportski direktor Atletika je potom naglo prekinuo pregovore. Sreća da nije naletela na trenera Dijega Čola Simeonea! Ko zna kakav bi ishod “razgovora” bio.

Dakle, Rabio počinje novu avanturu u Marselju, verovatno na nagovor majke, a očekuju se i njene prve reakcije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading