ŠOKANTNO OTKRIĆE FUDBALSKOG SUDIJE: Progledao sam Mesiju kroz prste, a on me podmitio!

13:07 | 21-09-2024

Fudbal 0

Čileanac otvorio dušu.

Lionel Mesi

Zaista smo se nagledali i naslušali svačega u fudbalu, međutim čileanski sudija Karlos Kandija je sve šokirao jednim priznanjem.

Vraćamo se u 2007. godinu i polufinale Kopa Amerika kada je čileanski arbitar namerno propustio da pokaže žuti karton Lionelu Mesiju pošto bi ga isti automatski suspendovao za finale.

- Bez ikakve potrebe Mesi je podigao rukom loptu na sredini terena. Kako nije bila gol-šansa za Meksiko, rekao sam mu: "Ovo je za žuti karton, neću ti ga dati, ali moraš da mi ostaviš dres". Posle utakmice dobio sam dres.

Bez pardona je Kandija priznao kako ga je Mesi podmitio posle meča sa dresom koji čuva i dan-danas.

- Rezultat je bio 3:0 na dva i po minuta do kraja. Da sam ga isključio ostao bi bez šanse da igra finale Kopa Amerika. Dres mi je dao u svlačionici: Želeo je to da uradi na terenu, ali nisam mu to dozvolio. Na kraju mi je ostavio dres. Ostavio sam dres sinu, on ga čuva.

Odluka Čileanca je izazvala žestoku buru u Brazilu zbog tendecioznog previda, pa je to Kandiju i koštalo arbitraže za finale Kopa Amerika.

- Mislim da su Brazilci uticali na izbor sudije. I da su imali primedbe što mu nisam dao žuti karton. Uveren sam da zbog toga nisam sudio finale - zaključio je poznati arbitar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading