NEZAPAMĆENA LUDNICA NA "ETIHADU" Siti u 98. minutu izbegao poraz od Arsenala!

19:55 | 22-09-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala odigrali su nerešeno 2:2 u derbiju petog kola Premijer lige

arsenal

Viđena je spektakularna utakmica na "Etihadu". Arsenal je bio na korak od velikog trijumfa, ali je Siti u poslednjim trenucima postigao gol i došao do izjednačenja.

Aktuelni šampion je poveo već u devetom minutu. Gabrijel i Kalafjori su bili loše pozicionirani, što je iskoristio Erling Haland i na asistenciju Savinja je doveo svoj tim u vođstvo.

Nastavio je Siti da dominira i u 15. minutu je malo nedostajalo da duplira prednost, ali je Gundogan propustio veliku priliku.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Samo minut kasnije se desio veliki peh za domaći tim. Rodri je ostao a zemlji posle duela sa Partijem. Iako je delovalo da je vezista Arsenala kriv za povredu, Španac je nezgodno doskočio i uhvatio se za koleno. Lekarski tim je odmah intervenisao, ali Rodri nije mogao da nastavi meč i Gvardiola je morao da uvede Kovačića.

U 22. minutu gosti stižu do izjednačenja. Kapiten Sitija Kajl Voker je prigovaro sudiji Majklu Oliveru, koji je pustio da se igra nastavi. Martineli je dodao do Kalafjorija koji je snažnim udarcem matirao Edersona.

Do poluvremena je Arsenal šokirao "Etihad" i došao do preokreta. Saka je centrirao, a Gabrijel je bio najviši u skoku i pogodio je za 2:1.

Tu nije bio kraj drami pošto je Trosar u završnici prvog dela dobio drugi žuti karton i Arsenal je ostao sa igračem manje.

Siti je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa, "građani" su ređali šanse, ali je raja bio na visini zadatka. Gvardiola je postajao sve nervozniji, uveo je Fodena, a 10 minuta pre kraja i Griliša i Stounsa, koji je u 98. minutu pokupio otpadak i postigao gol za izjednačenje. 

Više nije bilo vremena i oba tima su osvojila po bod. Siti je ostao na prvom mestu sa 13 bodova, dok Arsenal ima dva manje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading