OZBILJAN POTRES U PARTIZANU "Pala" prva glava posle debakla u derbiju

12:34 | 24-09-2024

Fudbal 0

Potres u Partizanu.

Ivica Iliev

Veliki potres u Partizanu. Neko je ceh zbog debakla u derbiju protiv Zvezde morao da plati. "Pala" je prva glava i to ona direktora Omladinske škole Vanje Radinovića!

Kako saznaje Telegraf, novi-stari sportski direktor crno-belih Ivica Iliev će u narednom periodu odlučiti ko će biti Radinovićev naslednik.

To izvesno neće biti Marko Lomić, već neko sa bogatijim iskustvom u radu sa mladim selekcijama, ali i dubokim poznavanjem sistema rada u Partizanu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Odluka o smeni Radinovića nije iznenađenje, s obzirom na to da su stručnjaci i bivši fudbaleri godinama unazad upozoravali da akademija ne funkcioniše kako treba.

Sistem je, prema kritikama, postao privatni poligon za trenere, a ne za razvoj mladih igrača. Nedostatak komunikacije i poštovanja hijerarhije dodatno su narušili odnose unutar kluba, a talenat mladih igrača nije bio adekvatno prepoznat niti razvijen.

Ove probleme je i sam Iliev naglasio na konferenciji za medije, posebno ističući Radinovićevu odgovornost za propuste u radu akademije.

Ivica Iliev Foto: ATA Images
 

Treneri Partizana, poput Zorana Bate Mirkovića i Aleksandra Stanojevića, godinama su ukazivali na problem: kvalitet igrača koji dolaze iz omladinske škole više nije bio zadovoljavajući.

Klub je bio prinuđen da traži pojačanja spolja i dodeljuje državljanstva strancima kako bi popunio praznine koje akademija nije uspela da pokrije. To je bio jasan znak da nešto nije u redu.

Radinovićeva smena se očekivala još ranije, ali je odluka o njegovom zadržavanju prošlog leta bila iznenađenje.


Iako je klub već tada preduzimao kadrovske promene bez njegovog znanja, on je ostao na funkciji, sve do trenutka kada su promene postale neminovne.

Partizan će sada pokušati da ispravi štetu koliko je to moguće i da vrati omladinsku školu na pravi put. Nekada je to bila jedna od najboljih škola u Evropi, ali već godinama funkcioniše jako loše.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading