POZNAT JE OSVAJAČ ZLATNE LOPTE Superstar Real Madrida je najbolji igrač sveta!

13:38 | 24-09-2024

Fudbal 0

Naslediće prošlogodišnjeg osvajača, Lionela Mesija

Vinisijus žunior

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior trebalo bi da bude osvajač "Zlatne lopte" za 2024. godinu, javlja španska "Marka". Zvanična ceremonija je zakazana za 28. oktobar, ali je izgleda već poznato ko će naslediti Lionela Mesija.

Vinisijus je bio u užoj konkurenciji za ovo priznanje, a za to se izborio sjajnim učinkom na terenu. Prošle sezone je u dresu Reala na 39 utakmica postigao 24 gola i bio je jedan od najzaslužnijih za titule u Ligi šampiona i Primeri. Takođe je postigao gol i u finalu elitnog takmičenja protiv Borusije iz Dortmunda.

Njegov najveći konkurent je bio španski reprezentativac Rodri, koji je takođe imao fantastičnu sezonu. On je osvojio titulu u Premijer ligi i Evropsko prvenstvo sa španskim nacionalnim timom.

Poslednji Brazilac koji je osvojio ovu prestižnu nagradu je bio Kaka 2007. godine.

Među kandidatima je ukupno 30 fudbalera, a pored njih dvojice, najveće šanse davane su Džudu Belingamu i Erlingu Holandu, neki su spominjali i Danija Karvahala kao igrača koji je osvojio sve, ali čini se da je Vinisijus definitivno u prednosti i da ga zato čeka "Zlatna lopta".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading