SRBIJA SE REVANŠIRALA "Orlići" slavili posle preokreta

17:23 | 26-09-2024

Fudbal 0

Dobro izdanje kadetske reprezentacije Srbije (U17) u drugoj proveri sa Slovačkom, uspešan revanš i pobeda posle preokreta i mnogo uzbuđenja – 1:2 (1:0).

Kadeti Srbije

Domaćin je slavio pre dva dana (2:0), na istom mestu, u Sportskom centru slovačkog saveza u Senecu, a posle uvodnih minuta i ranog vođstva Slovačke, preko Lerinta iz penala, činilo se da će sve biti repriza.

Do izražaja je ipak došao jak karakter ove generacije naših igrača. Selektor Radoslav Batak izvršio je u nastavku susreta veliki broj izmena, sačuvao energiju i intezitet neophodne za promenu rezultata, a igrač odluke bio je Aleksa Damjanović.

Momak koji iza sebe već ima učešće na kadetskom Prvenstvu Evrope, najpre je u 88. minutu doneo izjednačenje, posle VAR implementacije i penala u korist Srbije, a zatim u zaustavnom vremenu doneo zasluženu radost sebi i saigračima. Posle dobro izvedenog kornera, Damjanović je bio najviši u skoku i doneo pobedu Srbiji.

Ovo je izabranicima selektora Radoslava Bataka bio poslednji test pred start (prvi krug) u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Slovačka: Gramblička, Gurbar, Petrovčin, Vrabel, Kodaj, Koribski, Greha, Lerint, Rajčan, Kasana, Rajnoha

Srbija: M. Popović, Baucal (71. Šrijelj), Nikolić (54. Marinković), Jokić (46. Mirković), Đurović (80. S. Petrović), Ostojić (71. Matijašević), Ivković (80. Krajcar), Ibrović – Flečer (80. Jovanović), Radović (46. Zarić), Đokanović (71. Damjanović), Roman (54. A. Petrović)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading