NIŠTA OD ŽALBE Barselona definitivno bez navijača protiv Zvezde

13:23 | 27-09-2024

Fudbal 0

Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da se neće žaliti na kaznu koju joj je danas izrekla Evropska fudbalska unija (UEFA) pa će definitivno biti bez podrške navijača u meču protiv Crvene zvezde 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić".

FK Barselona

 

- FK Barselona saopštava je da je dobio sankciju od 10.000 evra od UEFA i zabranu prodaje ulaznica za odlazak na utakmicu Lige šampiona zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmice prvog kola Lige šampiona koja je odigrana u Monaku 19. septembra. Klub obaveštava javnost da će ispoštovati i primeniti sankciju u četvrtom kolu Lige šampiona kad će ekipa igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu 6. novembra. Barselona će nastaviti da refundira cenu ulaznice svim navijačima koji su je već kupili - stoji na početku saopštenja.

Dodaje se da Barselona odbija bilo kakvu vrstu opravdanja za nasilje i da će, kao što je navedeno u članovima 3 i 4 svog Statuta, obezbediti zaštitu i promociju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima koja je uključena u Međunarodnu povelju o ljudskim pravima koju su proglasile Ujedinjene nacije.

- Klub će pojačati dosadašnje mere i preduzeti dodatne radnje koje su odgovarajuće kako bi se sprečilo ponavljanje ovih događaja u budućnosti, a biće sankcionisani svi koji su odgovorni - zaključuje se u saopštenju Barselone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading