ZVEZDA MOŽE DA KAŽE "CON SUCCESSO" Efekat Radonjić i povreda Glazera kao uvertira pred vrelu milansku noć

20:55 | 27-09-2024

Fudbal 0

Pobeda Crvene zvezde pred meč u Ligi šampiona.

FK Crvena zvezda

"Con successo" - na italijanskom uspešno. Baš tako može Crvena zvezda da okarakteriše meč sa Železničarem koji je savladan sa 2:1 u meču 10. kola Superlige Srbije.

Poslužili su Pančevci kao pravo zagrevanje za vrelu milansku noć koja čeka šampiona Srbije već u utorak od 21 čas u daleko jačoj Ligi šampiona.

U najvećem delu meča, kao što to obično biva, gledali smo svojevrsne viktorije na Marakani. Zvezda je bila apsolutno dominantna i mogla je i do ubedljivije pobede.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Recimo u situaciji kada je u prvom delu igre Bruno Duarte bio pomalo neozbiljan, petljao sa loptom, pa mu je Milikić na vreme izbio loptu.

Potom i kada je, utisak je, Srđan Jovanović zakinuo šampiona Srbije za penal posle obaranja upravo Duartea u kaznenom prostoru Železničara.

Mogao je i Prucev da se proslavi odličnim udarcem pred kraj prvog dela igre da nije isti zaustavio Popović.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

Međutim, sve to je ispravio Vanja Drkušić prvencem u dresu Zvezde posle centaršuta Timija Maksa Elšnika posle kornera u 33. minutu i očajne reakcije golmana Popovića.

Prava vatra na terenu je usledila tek u drugom delu igre. Tačnije od isteka časa igre pošto su tada gosti izjednačili. I to greškom Omrija Glazera koji se tom prilikom i povredio!

Videćemo tek kolika pauza čeka Izraelca i da li će uopšte biti spreman za meč u Milanu što bi svakako više zabolelo Vladana Milojevića nego primljeni gol od strane Ezea.

Mnogo je Zvezda dobila uvođenjem Nemanje Radonjića. Kakav efekat je ostvario bivši igrač Torina svedoči najpre šansa koju je pospremio Šerifu Ndiajeu, a potom i asistenciju Luki Iliću.

Senegalac se obrukao u tom 69. minutu kada mu je Popović zaustavio udarac, dok se ofanzivni vezista daleko bolje snašao iz peterca minut kasnije i doneo 2:1.

Iako je Zvezda jurila i taj treći pogodak do kraja meča je ostao aktivan rezultat postavljen još u 70. minutu.

Crvena zvezda - Železničar 2:1 (1:0)

Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60

Sudija: Srđan Jovanović

Kraj meča!

90. minut - Još tri minuta sudijske nadoknade do kraja utakmice. 

88. minut - Juri domaćin i treći pogodak kojim bi i definitivno rešio pitanje pobednika na ovom meču.

83. minut - Poslednja izmena u Zvezdi. Na teren će Andrija Maksimović, a utakmicu je završio Bruno Duarte.

78. minut - Nastavljaju se napadi crveno-belih koji jure i treći gol kako bi zatvorili utakmicu.

70. minut - Gooool za Zvezdu! Efekat Nemanje Radonjića koji je doneo mnogo crveno-belima. Među time je i asistencija za Luku Ilića koji je poentirao iz peterca.

69. minut - Kakva prilika za Zvezdu! Vratio je Radonjić za Ndiaja u peterac, ali je Popović nestvarno odbranio!

67. minut - Teška artiljerija Milojevića. Na terenu su Šerif Ndiaje i Nemanja Radonjić umesto Aleksandra Kataija i Felisija Milsona.

64. minut - Ne može Glazer da nastavi meč. Umesto njega je na terenu Marko Ilić, dok je i Krunić izašao, a šansu je dobio Dalsio.

60. minut - Goool za Železničar! Kakva greška Glazera koji je otišao u prazno, stigla je ta lopta do Ezea kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

51. minut - Vrlo dobar pokušaj Felisija Milsona, ali je Popović odbranio. Korner za Zvezdu koji nije ništa doneo.

47. minut - Fantastična bakljada "delija", a ispratili su to i navijači na terenu pošto je Prucev zapretio odmah.

46. minut - Počeo je drugi deo igre, bez promena na obe strane.

Kraj prvog poluvremena - Maltene gledamo viktorije na Marakani. Zvezda napada, kontroliše ritam utakmice i čeka se samo još neki gol kako bi šampion rešio pitanje pobednika.

45. minut - Još dva minuta nadoknade u prvom delu igre. 

41. minut - I peti korner za Zvezdu. Apsolutna dominacija srpskog šampiona koji je mogao i do ubedljivije prednosti.

36. minut - Sporna odluka. Pao je Bruno Duarte posle duela u kaznenom prostoru rivala, međutim sudija Jovanović je pokazao da se igra nastavi, iako je definitivno bilo kontakta.

 

33. minut - Gooool za Zvezdu! Evo prvenca Vanje Drkušića posle dobrog udarca glavom nakon kornera i slabe intervencije golmana Popovića. Najavili smo gol - i evo ga.

27. minut - Žestok pritisak Zvezde u ovim trenucima. Napadi na gol Železničara se nastavljaju i utisak je da gol "visi u vazduhu".

21. minut - Solidan pokušaj gostiju. Namestio se Jovanović, šutirao, međutim lopta je otišla oko pola metra pored stative Glazera.

20. minut - Još jednom Duarte. Ovoga puta je šutirao iskosa, pa je Popović imao dovoljno vremena da se postavi i odbrani udarac. 

13. minut - Solidna situacija pred golom gostiju. Centrirao je Luka Ilić, ali je odbrana Železničara na vreme reagovala.

6. minut - Velika šansa za šampiona Srbije! Dobio je dobru loptu Bruno Duarte, ali je oklevao i sustigao ga je Milikić, pa je tako sve propalo.

5. minut - Ima Crvena zvezda terensku dominaciju za sada. Posed lopte od preko 70 odsto, međutim bez konkretne šanse za sada.

1. minut - Počela je utakmica na Marakani prvim napadom za gostujući sastav.

18.55 - Njegov kolega Marko Savić će računati na klupi na: Luku Vidića, Bena, Entonija Lokosu, Nemanju Vidojevića, Stefana Pirgića, Jovana Milosavljevića, Janka Jevremovića, Darija Grgića i golmana Filipa Novića. 

 

 

18.40 - Sa klupe će Vladan Milojević moći da ubaci: golmana Marka Ilića, Uroša Spajića, Jovana Šljivića, Gelora Kangu, Šerifa Endijajea, Silasa, Miloša Degeneka, Dalsija Stefana Lekovića, Nemanju Radonjića i Andriju Maksimovića.

18.20 - Što se tiće Železničara, startnih 11 čine: Popović - Jusif, Milikić, Milunović, Konatar - Sanogo, Mitrović - Jovanović, Knežević, Eze - Romanić.

18.00 - Poznati su i sastavi dva tima. Trener Crvene zvezde Vladan Milojević se odlučio na sastav:  Glazer – Prucev, Điga, Drkušić, Rodić - Krunić, Elšnik - Ilić, Katai, Milson - Duarte.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading