OPŠTI HAOS U HRVATSKOJ Torcida se sukobila sa policijom u Rijeci, saobraćaj blokiran pred početak velikog derbija

14:30 | 29-09-2024

Fudbal 0

Veliki neredi u Rijeci

Profimedia

Fudbaleri Rijeke dočekuju Hajduk u derbiju osmog kola HNL.

Ovaj duel je imao žestoku uvertiru, s obzirom na to da su navijači Hajduka stigli u Rijeku i okupili su se kod Kantride, odakle su krenuli prema Rujevici, prenosi Dalmatinski portal.

I Facebook stranica "Tifo Network", između 70 i 100 pripadnika Torcide krenulo je prema stadionu Rujevica, što je izazvalo intervenciju policije.

Interventna policija zaustavila je kolonu navijača, što je dovelo do sukoba na licu mesta. Trenutno su u toku provere identiteta i hapšenja, a navodi se da su tri od četiri prometne trake privremeno zatvorene kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Incident je dodatno zakomplikovao saobraćaj u tom delu grada.

Fotografije sa mesta događaja prikazuju okupljene navijače i prisustvo velikog broja policajaca, dok je na terenu situacija napeta. Nema informacija o povređenima, ali je jasno da su tenzije pred utakmicu između dva rivala porasle. Takođe, hrvatski mediji prenose, pozivajući se na društvene mreže, da je u blizini bila i velika skupina Armade koja se na brzinu okupila kada im je dojavljeno da je Torcida stigla u grad.

Sa druge strane, Slobodna Dalmacija prenosi da je došlo do sukoba.

- Došlo do haotičnih scena, navodno i do sukoba s policijom, zbog čega je u tom delu grada bio gotovo blokiran saobraćaj, blokirane su tri od četiri trake. Nakon kraćeg okršaja, policija je ‘postrojila‘ gostujuće navijače te ih odvezla maricama.

Očekuje se da će policija u narednim satima završiti sa svim procedurama i da će omogućiti nesmetano odigravanje utakmice. 

Meč između Rijeke i Hajduka je na programu u nedelju od 20 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading