KONAČNO PRAVI PARTIZAN Crno-beli srušili Mladost i prekinuli seriju loših rezultata

18:55 | 29-09-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Partizana pobedili su Mladost u Lučanima sa 3:1 u okviru 10. kola Superlige Srbije

Đorđe Jovanović

Crno-beli su na taj način konačno prekinuli niz od osam mečeva bez pobede i došli su do četvrtog trijumfa u šampionatu Srbije.

Prvu šansu na utakmici je imao domaći tim u sedmom minutu, kada je Mujakić sprečio vođstvo tako što je pokušaj Krsmanovića zaustavio na gol liniji. To je Partizan kaznio u 12. minutu, kada je Mihajlo Ilić glavom posle kornera psotigao gol i doveo crno-bele u vođstvo.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, Mladost nije uspela da ozbiljnije zapreti, dok je Partizan držao loptu u nogama i kontrolisao dešavanja na terenu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U 26. minutu su gosti iz Beograda duplirali prednost. Zahid je pokrenuo akciju, zatim proigrao Kovača, koji je asistirao Đorđu Jovanoviću, a napadač Partizana je rutinski savladao Stamenkovića.

Samo nekoliko minuta kasnije je Jovanović mogao do još jednog gola, ali se propisno obrukao sa nekoliko metara, nakon odličnog dodavanja Zubaira.

Kazna za to je stigla u završnici prvog poluvremena kada je dosuđen jedanaesterac za Mladost. Odgovornost je preuzeo Pejović i rutinski pogodio za 1:2.

Na startu drugog dela je usledio nešto sporiji ritam, a onda je usledio najlepši potez na utakmici. Stefan Kovač je uputio fantastičan udarac i na spektakularan način matirao Stamenkovića.

Tada se Partizan zadovoljio rezultatom i nije bio toliko agresivan na protivničkoj polovini. Mladost je do kraja utakmice imala još nekoliko doličnih prilika, ali je golman crno-belih Aleksandar Jovanović bio na visini zadatka.

Rezultat se do kraja nije menjao i Partizan je napokon zabeležio pobedu i na najbolji način reagovao nakon teškog poraza od Crvene zvezde.

U narednom kolu Partizan dočekuje Tekstilac, dok će Mladost gostovati Železničaru.

 

 

MLADOST - PARTIZAN 1:3

Stadion: SC Radoš Milovanović

Sudija: Nenad Minaković

Kraj utakmice!

90. minut - Ponovo Jovanović! Golman Partizana je još jednom fantastično reagovao tako što je zaustavio pokušaj Udovičića. Mogla je Mladost da unese dramu u završnici utakmice.

82. minut - Bez većih uzbuđenja u poslednjih 15 minuta. Deluje da su se crno-beli zadovoljili rezultatom i ne napadaju gol domaćih.

67. minut - Jovanović je na nestvaran način spasio Partizan. Domaćin je imao veliku priliku da se ponovo vrati u meč. Prvo je golman gostiju sjajno odbranio pokušaj Krsmanovića, a onda je fantastično odreagovao i sprečio Eze-Frajdeja da šutira. 

57. minut - Goooool! Fantastičan pogodak Kovača za 3:1. Najpre je Trifunović pogodio stativu, da bi potom Zubairu proigrao Kovača, koji je fantastično šutirao i matirao Stamenkovića.

56. minut - Evo i prvih izmena u Partizanu. Teren napuštaju Kalulu i Ovusu, a u igru ulaze Trifunović i Stjepanović

52. minut - Bez većih uzbuđenja na startu drugog poluvremena.

Kraj prvog poluvremena!

45+2 - Gooool! Mladost se vraća u igru. Domaći tim je dobio jedanaesterac koji je sigurno realizovao Aleksandar Pejović, poslavši Jovanovića na jednu, a loptu na drugu stranu.

44. minut - Prečku pogađa Zubairu! Krilni fudbaler je šutirao sa leve strane i pogodio okvir gola. Kakav bi to pogodak bio.

40. minut - Nova velika šansa za Partizan. Gajas Zahid je imao otvoren put ka golu, šutirao je sa nešto više od 16 metara, ali je Stamenković zakačio loptu i skrenuo u korner.

38. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Zaradio ga je Krsmanović.

32. minut - Kakav promašaj Đorđa Jovanovića! Zubairu ga je sjajno proigrao, napadaču crno-belih je ostalo samo da sa par metara smesti loptu u mrežu, ali se propisno obrukao i šutirao je daleko pored gola. Ogromna prilika za Partizan.

30. minut - Druga velika prilika za Lučance. Domaći tim je vrlo lako mogao da prepolovi prednost crno-belih, čija je odbrana loše reagovala, ali je Krsmanović ponovo propusti oveliku šansu.

26. minut - Gooool! Crno-beli su duplirali prednost. Strelac je Đorđe Jovanović. Napadač Partizana je rutinski savladao Stamenkovića nakon odličnog dodavanja Stefana Kovača.

23. minut - Nakon gola Partizana mirniji period igre. Crno-beli kontrolišu dešavanja na terenu.

12. minut - Gooool! Partizan vodi u Lučanima. Najpre je Jovanović imao sjajnu priliku, ali je Stamenković odbranio. Usledio je korner nakon koga je Mihajlo Ilić postigao gol i doveo crno-bele u vođstvo.

7. minut - Kakva prilika za Mladost! Iznenada se domaći tim našao u izglednoj situaciji da povede, ali je Mujakić intervenisao na gol liniji nakon pokušaja Krsmanovića i sprečio pogodak za Mladost.

6. minut - Na početku utakmice crno-beli imaju više loptu u nogama, ali do sada nije viđen nijedan opasan napad.

Utakmica je počela!

16.13 - Poznate su i startne postave za današnji meč. 

Mladost: Stamenković, Andrić, Cvetinović, Joksimović, Udovičić, Pejović, Tumbasević, Ćirković, Ćirić, Ljubomirac, Krsmanović

Partizan: A. Jovanović, Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević, Arijaga, Kovač, Kalulu, Zubairu, Natho, Đ. Jovanović

16.12 - Crno-beli su u prethodnom kolu pretrpeli pravu katastrofu na svom terenu gde su poraženi od Crvene zvezde sa 4:0. Posle toga je trener Aleksandar Stanojević podneo ostavku i na njegovo mesto je došao povratnik Savo Milošević. Ipak, on neće danas voditi ekipu, već će to učiniti branko Vukašinović.

16.10 - Dobar dan i dobrodošli na uživo prenos utakmice Mladost Lučani - Partizan u okviru 10. kola Superlige Srbije. Uz sport.Alo možete pratiti sva dešavanja iz Lučana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading